vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De CODA Bibliotheken en de CODA Boekenbus zijn vanaf morgen weer open!

De laatste persconferentie bracht goed nieuws: morgen gaan de CODA Bibliotheken weer open. De openstelling geldt voor CODA Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten. Ook de Boekenbus rijdt vanaf donderdag 20 mei weer. Een bezoek brengen aan de bibliotheek of Boekenbus is gebonden aan een aantal voorwaarden, zoals reserveren en een gezondheidscheck vooraf. CODA directeur Carin Reinders: “Ik ben zo blij dat we de deuren weer kunnen openen. We hebben een en ander in afgelopen dagen goed voorbereid, dus wij zijn helemaal klaar om onze leden te ontvangen. We hebben ze zeer gemist!”

CODA volgt bij de openstelling van de bibliotheken en de CODA Boekenbus de regels en richtlijnen van de overheid en het bibliotheekprotocol van de brancheorganisatie. Dat betekent dat in alle vestigingen een maximumaantal bezoekers geldt en dat het reserveren en invullen van een gezondheidscheck vooraf verplicht is. Een regulier bibliotheekbezoek kan in een tijdvak van 30 minuten online gereserveerd worden. Studeren of lezen (maximaal 2 uur) kan aangevraagd worden door te mailen naar corona@coda-apeldoorn.nl. Verblijven of ontmoeten in de CODA Bibliotheken of spelen in CODA Junior in CODA Centrale Bibliotheek is in dit stadium van heropening helaas nog niet toegestaan.

De online reservering voor een bezoek aan CODA Bibliotheek staat op naam en is strikt persoonlijk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen zonder reservering met een ouder/verzorger mee naar binnen die gereserveerd heeft. Heeft iemand in het gezin/huishouden koorts en/of gezondheidsklachten, kom dan niet naar de bibliotheek. De CODA medewerkers volgen de richtlijnen van het RIVM en blijven daarmee op afstand. Zij kunnen om die reden niet helpen met het aanpakken van boeken of het vullen van een tas.

Alle informatie op een rij:

 • CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299) is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00  uur en op zondag van 11.00  tot 17.00 uur;
 • CODA Bibliotheek De Maten is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur, op dinsdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur;
 • CODA dok Zuid is van maandag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 17.30 uur
 • Het maximumaantal bezoekers (tegelijkertijd binnen) per bibliotheekvestiging is gebaseerd op 1 persoon per 25 m2 en is als volgt:
  • CODA Centrale Bibliotheek: 50 bezoekers
  • CODA De Maten: 16 bezoekers
  • CODA dok Zuid: 12 bezoekers
  • In de CODA Boekenbus mag, naast de chauffeur, één persoon tegelijkertijd binnen zijn
 • Online reserveren is verplicht. De reservering staat op naam en is strikt persoonlijk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen zonder reservering met een ouder/verzorger mee naar binnen.
 • In het kader van bron- en contactonderzoek is het invullen van NAW-gegevens en de gezondheidscheck voorafgaand aan een bezoek aan CODA Bibliotheek of de CODA Boekenbus verplicht.
 • Bezoekers kunnen online reserveren voor een regulier bibliotheekbezoek van 30 minuten via www.coda-apeldoorn.nl/altijdwelkom. Voor studeren of lezen in CODA Bibliotheek kan een tijdvak van 2 uur gereserveerd worden door een mail te sturen naar corona@coda-apeldoorn.nl.
 • Voor wie liever niet in CODA Bibliotheek op zoek wil naar een boek, blijft de CODA Afhaalbieb beschikbaar via www.coda-apeldoorn.nl/afhaalbieb.
 • Boeken reserveren kan via de online bibliotheekcatalogus.
 • CODA maakt gebruik van separate in- en uitgangen. Bij CODA Centrale Bibliotheek staat een retourcontainer buiten voor leden die alleen boeken willen terugbrengen en het gebouw dus niet in hoeven of willen.
 • Het dragen van een mondkapje in CODA is verplicht.
 • Omdat CODA Bibliotheek aangemerkt staat als doorstroomlocatie, is verblijven en ontmoeten in CODA Bibliotheek niet toegestaan.
 • De openstelling vanaf donderdag 20 mei geldt nadrukkelijk alleen voor CODA Bibliotheek (Centrale, De Maten, dok Zuid en de CODA Boekenbus). CODA Museum, Winkel, Archief, Café, ExperienceLab en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch blijven gesloten tot een volgende stap in het versoepelingsplan gezet kan worden. De overheid is daarin maatgevend.

Alles nog eens rustig nalezen en een tijdvak reserveren? Bezoek dan www.coda-apeldoorn.nl/altijdwelkom.