maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Dansvoorstelling Nachthexen IV: Battre door choreograaf Jens van Daele op 2 feb in GIGANT

Foto: Patricia van Deutekom & Marijn van der Sande

Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande staan op 2 februari op het podium van GIGANT met de dansvoorstelling Battre, een choreografie van Jens van Daele. Battre is het vierde deel van de serie ‘NachtHexen’. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop op www.gigant.nl en aan de balie van GIGANT en kosten € 12,50. Vrienden en CJP pashouders betalen € 10,- en jongeren tot 21 betalen € 7,50.

Over Battre
Battre is deel vier van de NachtHexen reeks die gaat over “Sterke vrouwen in straffe tijden”, waarbij er telkens een ander (historisch) figuur of thema in de spotlights staat. Dit maal is het een dansduel tussen Patricia van Deutekom en Marijn van der Sande over de eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto ‘oog om oog, tand om tand’. Een stoer, rauw en fysiek gevecht waarbij het doel uit het oog verloren raakt en er uiteindelijk enkel verliezers te aanschouwen zijn. Voor velen een bekend verschijnsel waardoor dit stuk aankomt. Ruige dans op spannende muziek van Greg Smith en Richard van Kruysdijk. Ook een aanrader voor liefhebbers van muziek en theater.

Jens van Daele – Burning Bridges
Jens van Daele | Burning Bridges is een hedendaags dansgezelschap dat snelle, rauwe, explosieve dans maakt, uitgevoerd op live muziek: dansconcerten. De dans van Jens van Daele is krachtig, ongepolijst en poëtisch. Er wordt altijd gewerkt uit een emotie, een verhaal of een thema. Voor zomaar een mooi ballet moet je niet bij Jens zijn! Hij wil liever het publiek raken en laten ‘denken’ met hun buik. Zijn werk is erg dynamisch, omdat de voorstelling uit veel verschillende componenten bestaat. Naast dans is er live muziek, theater en audiovisuele aspecten.

3 x Dans in GIGANT
Deze dansvoorstelling is onderdeel van 3 x Dans in GIGANT. Een drieluik met als thema ‘dans’. Naast Battre vertonen we op 1 maart de documentaire Daymohk. Met deze docu vertelt regisseur Masha Novikova (Drie Kameraden en Zoete rook van het vaderland) het verhaal van de Tsjetsjeense sterdanser en choreograaf Ramzan Achmadov en zijn dansgroep Daymohk. En op 29 maart danst Dance Company Spring haar tweede voorstelling Puur in de stijlen: modern, neo-klassiek en modernjazz van verschillende choreografen, onder artistieke leiding van Nelke van der Gaag.