maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Excursie Loenermark ‘Verdwenen vaardigheden’

Foto: Martijn Nugteren

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 25 januari een wandeling met een mix van geschiedenis, natuur en geologie.

Hoewel het gebied nog nooit diepgaand onderzocht is, zijn er wat feiten bekend over het vroegere landgebruik in de Loenermark. Het is een vrij ruig en onbekend gebied tot in de vroege middeleeuwen. Zelfs de Romeinen schreven er niet over, maar dat er gewerkt werd is zeker. Denk maar eens aan de primitieve ijzerindustrie, aan de houtskoolbranders en de eekschillers. Allemaal beroepen die verdwenen zijn maar hun sporen achterlieten. Karresporen, verdwenen hessenwegen, het is er allemaal in het terrein dat we bezoeken.

Start: 13.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi, aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur: ca. 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten of Chris Holtslag, tel. 06-47368561 of Herman Heskamp, tel. 06-16862394.