zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Cycle for Hope MTB-marathon: Een uitdaging voor jezelf en omzien naar een ander

Foto: Cycle for Hope

Je stapt op je mountainbike, maar niet zomaar voor ‘even’ een rondje. Je gaat zes uur fietsen. Of twaalf uur. Of zelfs 24 uur, samen met je team. In de nacht ga je door. Je ziet nog net waar die modderpoel is die je tijdens je vorige ronde gemist hebt. Als je geluk hebt. Ben je nog helemaal heel als de zon weer opkomt?

Op 13 en 14 september wordt de bijzondere MTB-marathon van Cycle for Hope gehouden. Vanaf Recreatiepark  ’t Veluws Hof in Hoenderloo ga je als mountainbiker alleen of in estafette de uitdaging aan om zes, twaalf of een etmaal lang te fietsen. Door de bossen is een afwisselend, pittig parcours uitgezet.

En waarom ga je deze uitdaging aan? Voor de cliënten van De Hoop, de ggz-instelling voor verslaving en psychiatrische problematiek. De kliniek is gevestigd in Dordrecht, maar heeft door het hele land verschillende poliklinieken. Met je afzien zie je om naar de cliënten: je laat je sponsoren en draagt bij aan bijvoorbeeld de inloophuizen van De Hoop, waar eenzame en dakloze mensen een veilige plek vinden en aan de zelfhulpgroepen Stay Clean, waar ex-verslaafden elkaar helpen om in herstel te blijven.

Wil je meedoen aan deze uitdagende MTB-marathon? Inschrijven kan via www.cycleforhope.nl. Op deze site is het ook mogelijk om de fietsers te sponsoren.