donderdag, september 28Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Cultuurwijzer vierde start Cultuureducatie met Kwaliteit periode 3 met bustour langs scholen

Foto: Gigant

Cultuurwijzer, onderdeel van GIGANT, vierde op 30 september j.l. de start van de derde periode Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) in Apeldoorn. CMK is een stimuleringsregeling gefinancierd door de rijksoverheid en de gemeente Apeldoorn met als doel het verbeteren van de cultuureducatie in het basisonderwijs. In deze derde periode starten 8 nieuwe basisscholen, 2 scholen voor speciaal onderwijs en een kinderdagverblijf met het traject.

Om de start van deze nieuwe periode te vieren toerden wethouder Detlev Cziesso en beleidsadviseur Cultuur van de gemeente Apeldoorn Julie Flesseman samen met het team van Cultuurwijzer langs de nieuwe scholen. Elke deelnemende school werd deze dag bekroond met een ‘kwaliteitsstempel’, een CMK muurschildje, dat op deze dag geplaatst werd.

Feestelijke bustour
Met een ouderwetse stadsbus toerde Cultuurwijzer langs de scholen Prinsenhof, Hofpark, Prinses Margriet, de Korenaar, het Kompas, de Korf, de Horst, de Schakel, de Ploeg, de Tweede Stee en de Poort en ook Kinderdagverblijf Mam’s kwam aan de beurt. Door middel van een theateract van theatermaker Fulco de Deken werd aan de leerlingen van de basisscholen uitgelegd wat CMK eigenlijk inhoudt en werd het muurschildje overhandigd. Wethouder Detlev Cziesso en directeur van GIGANT Dirk de Bruin bevestigden vervolgens het schildje aan de muur van de school. Het was een feestelijke dag, waarmee Cultuurwijzer cultuureducatie op de scholen nóg beter op de kaart heeft gezet.