donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Elena uit Italië zoekt een warm thuis in Apeldoorn of omgeving

Foto: Travel Active

Eind oktober maken een aantal uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Elena uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Apeldoorn of omgeving. Voor Elena zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Uitwisseling naar Nederland
Elena doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Elena?
De 16-jarige Elena uit Italië is een enthousiaste en sociale meid. Muziek is een belangrijk onderdeel van haar leven, ze zingt elke dag. Ook houdt ze erg van lezen en schrijven. Elena gaat graag naar de bioscoop of naar theater. “Met de uitwisseling naar Nederland hoop ik mezelf veel te leren en mijn gastgezin ook iets mee te geven, ik kan niet wachten op dit avontuur!’’ Leer Elena beter kennen! Bekijk haar profiel op onze website.

Ervaringen
Elena volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreden. Zoals Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik heb enorm genoten van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede mijn gastfamilie. Wij hebben samen veel leuke dingen gedaan en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Wie biedt Elena een gezellig thuis in Nederland?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Elena, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.