vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Geen feest meer op Oranjerotonde toegestaan

Foto: Archief Apeldoorn Actueel

Burgemeester Ton Heerts doet voor de komende EK voetbalwedstrijden een beroep op de medewerking van alle Apeldoornse Oranjefans en vraagt hen zo veel mogelijk thuis te blijven. “Zolang niet iedereen gevaccineerd is, is de kans groot dat feestjes zoals dat van afgelopen zondag op de rotonde in de Maten, leiden tot nieuwe uitbraken van corona. Ik ga ervan uit dat niemand dat wil.”

Rotonde afgezet
Naast kans op besmettingen, leidde de bijeenkomst op de rotonde afgelopen zondag door rondrijdende auto’s en het afsteken van vuurwerk ook tot mogelijk onveilige situaties. Om herhaling te voorkomen, wordt na de komende wedstrijden van het Nederlands elftal de rotonde in de Maten afgezet en wordt het verkeer omgeleid.

“Hulp van alle Apeldoorners nodig”
Zoals bekend, worden de komende tijd verschillende coronamaatregelen versoepeld. De burgemeester ziet dat het voor veel mensen mede daardoor steeds moeilijker wordt om zich nu nog wel aan de maatregelen te houden. “Natuurlijk begrijp ik dat, maar we lopen zo wel de kans dat het alleen maar langer duurt. Het blijft belangrijk dat we dit stap voor stap doen. Daarom vraag ik echt om de hulp van alle Apeldoorners hierbij. Dus: geniet van het voetbal, vier de successen, maar doe dat in kleine kring. Ook uit respect voor iedereen in de zorg en bij de GGD.”