maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

CODA en ACEC presenteren nieuw kunstwerk van Bas Fontein tijdens het Royal Light Festival

Foto: CODA

Het Royal Light Festival verlicht Apeldoorn van 13 tot en met 17 maart met adembenemende lichtkunstwerken van zowel lokale als internationale beeldend kunstenaars. Langs locaties als Paleis Het Loo, de Grote Kerk, het Oranjepark en het Cultuurkwartier ontdek je kleurrijke en indrukwekkende kunstwerken die de stad letterlijk in een ander licht zetten.

Een bijzonder hoogtepunt tijdens het festival is het nieuwe kunstwerk van Bas Fontein, gepresenteerd door CODA en ACEC. Fontein projecteert vanuit ACEC een lichtkrant op de achterzijde van CODA met zoekresultaten van de woorden ‘ligt’, ‘licht’ en ‘light’ in combinatie met ‘Apeldoorn’. Dit intrigerende werk nodigt uit tot reflectie over de betekenis van licht en de plek waar je je bevindt.

Bas Fontein, een inwoner van Apeldoorn, staat bekend om zijn werk waarin beeld en tekst samenkomen. Hij heeft een indrukwekkende achtergrond aan kunstopleidingen en zijn publicaties worden wereldwijd gewaardeerd en verkocht.

Het Royal Light Festival, dat dit jaar zijn tweede editie beleeft, combineert cultuur, beeldende kunst en de geschiedenis van Apeldoorn. De lichtkunstwerken vertellen het verhaal van de stad en zijn te bewonderen op verschillende locaties langs de route tussen de binnenstad en Paleis Het Loo. Op festivaldagen zijn er diverse activiteiten georganiseerd door Orpheus, CODA en GIGANT, terwijl horecapartners zoals Mr. Murk, Sizzles at the park en Bon Vivant zorgen voor culinair genot.

Mis dit betoverende evenement niet en laat je verrassen door de magie van het Royal Light Festival in Apeldoorn. Voor meer informatie over het festival, de kunstwerken en het programma, kun je terecht op de festivalwebsite.