maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

CDA Apeldoorn opent meldpunt digitale criminaliteit

Foto: Pixabay

Het CDA Apeldoorn opent  op haar site een meldpunt voor inwoners die te maken krijgen met  digitale criminaliteit. De partij pleit voor betere preventie en opsporing van digitale criminaliteit tegen de inwoners. Een middel wat daarbij helpt, is een meldpunt waardoor een beter beeld ontstaat van aard en omvang van het probleem.

De gemeente Apeldoorn is al betrokken bij het weerbaar maken van mensen tegen internetcriminelen. Er is samenwerking met financiële instellingen om mensen (met name ouderen, maar juist ook jongeren) te wijzen op de risico’s van binnenkomende berichten.

Maar het CDA Apeldoorn vindt dat er meer moet gebeuren. Juist in deze tijd, nu veel meer mensen weinig de deur uit komen, verleggen criminelen de aandacht naar de digitale wereld. Dit moet stoppen. Wij pleiten voor meer voorlichting, laagdrempelige melding en meer ruchtbaarheid aan opsporing en veroordeling van daders.

Tot 31 juli vraagt de partij om via cda@apeldoorn.nl te melden wat er aan geslaagde of mislukte oplichtingpogingen voorbij komt.