zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Binnenstadondernemers slaan handen inéén voor gezamenlijke bezorgservice

Foto: Centrummanagement Apeldoorn

Het coronavirus legt Nederland plat. Ook de binnenstad van Apeldoorn heeft het flink te verduren: de winkelstraten zijn leeg en winkeliers draaien minder omzet. Om de klant toch te kunnen bereiken, heeft vereniging Centrummanagement Apeldoorn in samenwerking met binnenstadondernemers een gezamenlijke distributie op poten gezeten: de Bezorgservice #thuisinapeldoorn.

“In deze tijd waarin de consument zo veel mogelijk thuis blijft, is het belangrijker dan ooit dat de binnenstad naar jóu toe komt. Met deze service bieden we Apeldoorners de mogelijkheid om allerlei producten gratis thuis te laten bezorgen én ontlasten we de ondernemers die het momenteel al zwaar genoeg hebben.”, vertelt Hella Soethof, Centrummanager van Apeldoorn.

Een bezorgservice dus, waarbij je gratis je producten en lekkernijen kunt bestellen bij ondernemers in de binnenstad en deze kosteloos bij je thuis kunt laten bezorgen. Diverse partijen dragen hun steentje bij aan het initiatief. Zo stellen de Fietskoeriers Apeldoorn koerierswerk per fiets en de nodige mankracht beschikbaar en zorgt ook Ensing Autoverhuur voor vervoer in de vorm van een bestelauto. Alle bestellingen worden verzameld op het distributiepunt in de Brinklaan, waarna er dagelijks vanaf 11.00 uur wordt uitgereden. Eerst een ronde voor alle bestelde lunchbenodigdheden, daarna alle andere bestellingen.

Elf ondernemers zijn op dit moment aangesloten bij de gratis bezorgservice, van traiteurs tot een schoenenzaak. “Maar dat worden er ongetwijfeld al snel meer. Het belangrijkste voor nu is dat de inwoner eenvoudig iets kan betekenen voor de lokale ondernemer.”, aldus Soethof. De centrummanager roept iedereen op om juist nu de lokale middenstand een hart onder de riem te steken.

Winkeliers in de binnenstad zijn blij met de ontwikkeling. “We kwamen verschillende ondernemers in de afgelopen tijd al op dezelfde adressen tegen buiten onze binnenstad. Super dat we dit in gezamenlijkheid kunnen doen.”, vertelt Marc Veeneman van SMUL. Ook Laura Visser van Het Kaaslokaal is enthousiast: “Geweldig hoe we elkaar helpen in deze tijd.”.

Meer weten over de bezorgservice? Kijk op
www.apeldoorn-binnenstad.nl/bezorgservice