maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bezoek Dustan in de grote kerk van Apeldoorn

Foto: Grote kerk Apeldoorn

Op zondag 15 augustus speelt de band Dustan in de Grote Kerk in Apeldoorn. ‘Dustan’ betekent ‘vrienden’ in het Farsi. Muziek is dat wat de muzikanten van Dustan verbindt en het vormt de basis van hun vriendschap. 

Dustan bestaat uit Ali, Alaaeddin en Gratia. Ali is de zanger en gitarist. Hij is geboren in Afghanistan en heeft voordat hij naar Nederland kwam in Turkije gewoond. Alaaeddin is de percussionist. Hij komt uit Syrië. Gratia is de fluitiste en is half Hongaars.

De verschillende culturele achtergronden zijn duidelijk terug te horen in het repertoire. De band speelt wereldmuziek: Turkse liederen van zangers als Mustafa Ceceli, Fettah Can en Haluk Levent, aangevuld met Zuid-Amerikaanse klanken, enkele Nederlandstalige en Engelstalige nummers. De liedjes gaan over de mooie dingen van het leven, zoals de liefde.

In december 2015 vond het eerste optreden plaats op het azc in Dronten. Sindsdien heeft de band door heel Nederland optredens verzorgd, onder meer op scholen, tijdens dineravonden en multiculturele muziekevenementen. Na een mooi optreden in 2018 zal Dustan zondag voor de tweede keer in de Grote Kerk in Apeldoorn te horen zijn. De Grote Kerk is op zondag 15 augustus in het kader van OPEN KERK geopend voor bezoek van 12.00 uur tot 16.00 uur. De muzikale bijdrage van de band Dustan is tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Tevens kan zondag de expositie van Wouter Bloemendal worden bezichtigd. De toegang is gratis.