woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bewoners welkom op startavond ontwikkeling Klompenpad & Klompenpad KIDS Woudhuis

Foto: SLG

Hou je van wandelen en denk je graag mee over een wandelroute die het mooiste van Landgoed het Woudhuis en omgeving laat zien? Op maandag 23 januari is de startavond voor twee nieuwe Klompenpaden in Woudhuis: een regulier Klompenpad en Klompenpad KIDS. De avond is bedoeld voor bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen met de ontwikkeling van deze paden en/of kennis hebben over educatie. De routes worden ontwikkeld onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Je bent van harte welkom in Het Woldhuis 11 te Apeldoorn. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.15 uur. Graag vooraf aanmelden via de website van SLG op slgelderland.nl/projecten/ontwikkeling-klompenpad-woudhuis.

Klompenpaden
In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 143 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht waarvan 6 Klompenpad KIDS. De routes worden ontwikkeld en onderhouden samen met een groep lokale vrijwilligers. In de gemeente Apeldoorn liggen maar liefst 9 Klompenpaden. In opdracht van de gemeente Apeldoorn worden er nu ook in Woudhuis een regulier Klompenpad en een Klompenpad KIDS ontwikkeld.

Klompenpad KIDS
Een Klompenpad KIDS-route loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. De route is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De KIDS-route zal deels over het reguliere Woudhuis Klompenpad gaan lopen. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar diersporen en watervogels, maken een natuurkunstwerk, worden een levend standbeeld of leren bomen herkennen. Een Klompenpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen.

De route wordt gemarkeerd met oranje bordjes en onderweg staan er bordjes met opdrachten. Ook komt er een KIDS-doeboekje met leuke weetjes en opdrachten.

Startavond
Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun ideeën voor de routes aan te dragen. Daarna kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een van de twee werkgroepen, die onder begeleiding van SLG aan de slag gaan met de realisatie van zowel het reguliere Klompenpad als het Klompenpad KIDS.

Kijk voor meer informatie op slgelderland.nl, klompenpaden.nl of de Klompenpaden Facebookpagina.

De ontwikkeling van dit Klompenpad wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn en Provincie Gelderland.