woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Beken en sprengen van Apeldoorn centraal in komende editie van Het Geheugenkabinet

Foto: Eigen werk

Bij Het Geheugenkabinet op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek wordt elke maand een bijeenkomst georganiseerd rond een wisselend thema. De bijeenkomst van maandag 20 mei staat in het teken van de beken en sprengen in Apeldoorn. Deelname aan dit Geheugenkabinet is gratis; wil je hierbij aanwezig zijn, stuur dan een mail naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

Beken en sprengen in Apeldoorn
Talloze sprengen en beken stromen door Apeldoorn en aan dit heldere, stromende water dankt Apeldoorn zelfs zijn bestaan: waar schoon water was, kon men leven. In de 17e eeuw werd het water uit de beken gebruikt voor de tientallen watermolens die in Apeldoorn hebben gestaan. De belangrijkste van al deze beken was de Grift. Het was de hoofdmotor voor de industrie en speelde een belangrijke rol in de levens van veel inwoners van Apeldoorn. Maar, waar stroomt de Grift nu? En, wat is er nog over van al die sprengen en beken en weet jij nog waar ze liggen? Maandag 20 mei gaan we aan de hand van kaarten, foto’s en filmpjes op zoek naar deze bijzondere Apeldoornse sprengen en beken en geven we ze weer de aandacht die ze verdienen. Daarnaast kun je natuurlijk ook verhalen en herinneringen delen.

Aanmelden
Je bent 20 mei om 10.00 uur van harte welkom; de koffie staat klaar! Deelname aan Het Geheugenkabinet is gratis; jouw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 17 mei per mail (aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl) onder vermelding van ‘Geheugenkabinet’, je naam, telefoonnummer en aantal personen.

Het Geheugenkabinet
Bij Het Geheugenkabinet in CODA Centrale Bibliotheek is informatie te vinden over ‘alles’ dat met het geheugen te maken heeft. Hier vind je verschillende boeken en informatiemateriaal van Alzheimer Nederland en het Geheugensteunpunt; ook kun je hier bijvoorbeeld spellen en dvd’s lenen. Het Geheugenkabinet is een samenwerking tussen CODA, het Geheugensteunpunt en Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe. Op www.coda-apeldoorn.nl/geheugenkabinet is aanvullende informatie te lezen.