woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bas Schepers reikt eerste boek, bijzonder gewoon, uit

Foto: Het Regelbureau

Apeldoorner Bas Schepers heeft op zondag 10 februari 2019 zijn eerste boek, Bijzonder Gewoon, aan Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, overhandigd. Dit deed hij tijdens het 10-jarige jubileumfeest van Kids College Apeldoorn, waar hij ook gastdocent is.

“Bijzonder Gewoon is mijn eerste boek”, vertelt Schepers trots. “Het is een kleine verzameling van columns en verhalen uit mijn tijd als docent en als bedenker en oprichter van het Heldenbureau.”  Met zijn columns en verhalen wil Schepers mensen inspireren en een positieve blik geven op het onderwijs, met name het (v)mbo, dat nu regelmatig het afvoerputje van de maatschappij wordt genoemd.

Na publicatie van een column of verhaal kreeg schrijver Bas Schepers steevast de vraag: “Wanneer verschijnt er een bundel van jou?”. Bijzonder Gewoon is het eerste boek van Schepers, waarin hij een kleine verzameling van eerder verschenen columns en verhalen heeft gebundeld. Ook staan er een 3-tal gedichten in van een van zijn leerlingen uit zijn tijd als docent bij Aventus.

“Goed onderwijs voor de volgende generaties, wat kan ik daaraan bijdragen?”
Met zijn verhalen, columns en narratief onderzoek wil Bas bijdragen aan goed onderwijs voor de volgende generaties, waaronder zijn eigen twee dochters. Het onderwijs is regelmatig slecht in het nieuws, met name het (v)mbo. “Binnen het in 2018 opgerichte Heldenbureau geloven we dat er veel helden zijn in het onderwijs. Hoe buigen we dan dat negatieve imago om? Door te beginnen met het delen van mooie verhalen. Het onderwijs vormt een vat vol verhalen, dat ons veel kan leren. Het Heldenbureau is dé plek waar je die verhalen van studenten, docenten en scholen kunt lezen. Maar nu dus ook in boekvorm, daarom ‘Bijzonder Gewoon”.”

Te koop bij
Vanaf vandaag, maandag 11 februari 2019, is het boek te koop via de webwinkel van Het Heldenbureau (www.heldenbureau.nl/winkel) en lokale boekwinkel Nawijn en Polak, Marktplein 24 in Apeldoorn. Het boek kost: € 9,99