zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

NK vierspannen in Beekbergen

CAI Beekbergen 2018 foto: Koos de Ronde

Opnieuw wordt het Nederlands kampioenschap voor vierspannen verreden op het Paardenspektakel in Beekbergen. Na de geslaagde editie van vorig jaar heeft de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) het NK voor de koningsklasse in het mennen opnieuw aan Beekbergen toegewezen.

De KNHS roemt de ervaren organisatie en koos mede voor Beekbergen omdat het internationale evenement al meer dan dertig jaar een belangrijke plaats op de wedstrijdkalender inneemt. Het NK vierspannen is daarom voor 2019 én 2020 aan Beekbergen toegekend.

Veranderingen
Mieke van Tergouw, eigenaar van het Riant Equestrian Centre in Beekbergen en de drijvende kracht achter het evenement: ‘We zijn heel blij dat we het Nederlands kampioenschap weer mogen organiseren.’ Op verzoek van sponsors en relaties is het Paardenspektakel dit jaar eind juni, in plaats van in de zomervakantie. Bovendien past deze datum ook mooi in de internationale wedstrijdkalender. Mieke tilt alvast een tipje van de sluier op: ‘Onze wedstrijd ondergaat dit jaar verschillende veranderingen. Het hoofdterrein zal een ware metamorfose ondergaan. Zo wordt de VIP tent veel groter en krijgt een andere locatie. Vanaf het nieuwe dakterras is het hele hoofterrein te overzien. Een ander belangrijk nieuwtje is dat de Engelsman Barry Hunter de parcoursbouw op zich gaat nemen. Hij bouwt ook het Wereldkampioenschap voor tweespannen dat in september in Duitsland plaatsvindt.’

Competities
Het NK is onderdeel van de internationale wedstrijd voor vierspannen. Daarnaast is er ook een internationale wedstrijd voor tweespannen. Ieder jaar ontvangt Beekbergen ook de paramenners. Nu zal ook een van de wedstrijden uit de KNHS-Witte Van Moort Para MenTrophy in Beekbergen worden verreden.

Het wordt dus een vol programma. De organisatie verwacht 50 tweespannen en 30 vierspannen aan de start. Het Paardenspektakel Beekbergen wordt van 27 tot en met 30 juni gehouden. Meer informatie op: www.caibeekbergen.nl