zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Inschrijving Drakenbootraces is geopend!

Foto: Yoran fotografie

De inschrijving voor de drakenbootraces is geopend. Bedrijven, buurten en verenigingen kunnen zich vanaf vandaag weer inschrijven voor dit grote spektakel op zaterdag 22 en zondag 23 juni.

Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen
Elk jaar doen meer dan 100 teams mee aan de spannende races. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. De organisatie zorgt voor ervaren stuurmannen die de teams instrueren en begeleiden. Een team bestaat uit 17 personen: 16 peddelaars en 1 trommelaar. De trommelaar slaat op de trom, in het ritme van de voorste peddelaars. De rest van het team moet proberen dit tempo precies te volgen. Samenwerking is daarom belangrijker dan kracht. Echte teambuilding!

De Bedrijvenrace is op zaterdag 22 juni, op zondag 23 juni varen Buurten en Verenigingen tegen elkaar. Elk team vaart 3x in de voorrondes. De 6 snelste teams gaan vervolgens door naar de halve finales en tot slot strijden de beste 3 tegen elkaar in de finales om de podiumplaatsen.

Inschrijven voor de drakenbootraces kan via de website www.drakenbootfestivalapeldoorn.nl.

WaXX Award
Het festival roept alle teams weer op om extra aandacht aan hun looks te besteden. Want teams die opvallen door hun bijzondere outfits en presentatie, dingen ook dit jaar weer mee naar de WaXX-Award. Op zowel zaterdag als zondag zijn daar leuke prijzen mee te winnen!

Grolsch Drakenbootfestival
Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd, dit wordt dus al de 15e editie! De eerste editie was nog maar op 1 dag, met alleen een bedrijvenrace. Inmiddels is het Drakenbootfestival uitgegroeid tot een 3-daags evenement dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt.