zondag, december 3Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

B en W superblij met komst distributiecentrum Welkoop naar Apeldoorn

Foto: Welkoop
Foto: Welkoop

Het college van B en W van Apeldoorn is erg blij met de komst van het logistiek centrum van Welkoop naar het bedrijventerrein Apeldoorn Noord. De dochteronderneming van het al in Apeldoorn gevestigde Agrifim, maakte vanmiddag de komst naar Apeldoorn bekend.

“Echt geweldig dat een gerenommeerd bedrijf als de Welkoop voor ons kiest”, stelt wethouder economische zaken Jeroen Joon van de gemeente Apeldoorn in een eerste reactie. “Welkoop neemt 4,5 hectare af op een zichtlocatie langs de Oost Veluweweg. De komst van het distributiecentrum levert Apeldoorn (nu goed voor 96.000 arbeidsplaatsen) 160  arbeidsplaatsen extra op. “Het streven van het college is om boven de 100.000 arbeidsplaatsen uit te komen. En dan is de komst van de Welkoop natuurlijk een geweldige stap”.

Jeroen Joon beschouwt de komst van de Welkoop als een bevestiging van de kwaliteiten van Apeldoorn. “Wij liggen als stad geweldig aan zowel de A1 als aan de A50. Steeds meer bedrijven ontdekken dat. Waar eerder Utrecht ‘de grens’ vormde voor bedrijven wordt er nu meer en meer gekeken naar Ede, Amersfoort en Apeldoorn”.

Daar waar de teller in 2016 en 2017 stokte bij 3 hectare geleverd bedrijventerrein staat de teller voor 2018 inmiddels op 10 hectare. “En wij hebben nog flink wat potjes op het vuur staan”, vertelt Joon. Deze ontwikkeling maakt het volgens hem dat Apeldoorn op zoek gaat naar extra ruimte. “Wij zijn daarom ook gestart met een onderzoek naar de realisatie van een bedrijventerrein Ecofactorij II”.

Jeroen Joon wil dat Apeldoorn de economische kansen die er liggen, nu ook echt pakt. “Voldoende ruimte voor bedrijvigheid is daarbij een eerste vereiste. Een goede samenwerking tussen de lokale overheid en het bedrijfsleven is echter zeker zo belangrijk”, zo stelt hij. Om die samenwerking te versterken organiseert de gemeente Apeldoorn op 19 oktober aanstaande een grote Ondernemersmeeting in Apeldoorn. Op die dag zal ook het nieuwe digitale platform Ondernemen 055 worden gepresenteerd.