dinsdag, april 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Ayden Vo uit Apeldoorn naar Gelderse finale van De Nationale Voorleeswedstrijd!

Foto: CODA

Ayden Vo van KBS De Zonnewende, locatie Ravelijn, won vanmorgen (woensdag 31 maart) de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in CODA. Deze Apeldoornse voorleeskampioen plaatst zich zo voor de Gelderse finale in mei. De klasgenoten van Ayden konden via een ZOOM-verbinding live meegenieten terwijl hij in het auditorium van CODA voorlas uit het boek Robinson Crusoe van Daniel Defoe.

Drie winnaars namen het deze ochtend tegen elkaar op: Djamila Bento van PCBO Willem van Oranje, Jamari Soijo van PC Montessorischool en Ayden Vo. Aangemoedigd door hun supporters lazen ze een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury lette daarbij onder meer op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

Voor de jury was het ditmaal geen makkelijke taak om een winnaar te kiezen. Juryvoorzitter en CODA directeur Carin Reinders complimenteerde de deelnemers en sprak ze kort toe, waarna Jorn, de Apeldoornse kinderburgemeester, namens de jury de winnaar bekendmaakte.

Volgens de jury had Ayden een prachtige boek gekozen, waarmee hij liet zien dat een klassiek verhaal ook nu nog kan boeien. “In het begin was je misschien wat zenuwachtig, maar daarna ging het erg goed. We werden helemaal meegenomen in het verhaal en de details klopten”, aldus de juryvoorzitter. Naast Carin Reinders en Jorn zat ook journalist Chantal Zwaag in de jury.

Ayden zal op dinsdag 18 mei deelnemen aan de Gelderse finale. Deze finale wordt online gehouden en georganiseerd door Rijnbrink. Ayden moet voor de finale een nieuw boek en/of een nieuw voorleesfragment kiezen. Als hij de wedstrijd wint, mag hij meedoen aan de landelijke finale.