donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn steunt eigen bedrijfsleven

Foto: Pixabay

Het college van b en w van Apeldoorn heeft besloten dat er een uniek steunpakket komt voor de eigen lokale economie. Ondernemers die geld nodig hebben om nu te overleven en straks sterker uit de crisis te komen, kunnen binnenkort aankloppen bij de gemeente voor steun waar het Rijk niet in voorziet. Deze investering in het lokale bedrijfsleven moet via steun aan honderden ondernemers een impuls geven aan behoud van de welvaart, overal in de dorpen en de stad Apeldoorn.

De subsidieregeling wordt zo mogelijk in april formeel vastgesteld en gepubliceerd. Er zijn straks verschillende tegemoetkomingen die ondernemers kunnen helpen om te overleven, overbruggen of zaken om te vormen in de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld meer digitaliseren, financieel of juridisch advies, gezamenlijke acties voor marketing of solidariteit met andere ondernemers en veilig open gaan voor klanten. Sommige onderdelen van het steunpakket zijn gericht op een specifieke bedrijfstak. Zo kunnen kermisexploitanten een bijdrage vragen in de kosten voor stalling van hun attractie zodat deze niet langs de straat hoeft te staan nu alle kermissen zijn afgelast.

Dringende behoefte
Om het geld in te zetten op zaken die de bedrijven echt helpen, heeft de gemeente de opbouw van het steunpakket getoetst in het georganiseerde bedrijfsleven, vertelt wethouder Jeroen Joon van economische zaken. “En dat blijven we ook doen als er nieuwe inzichten nodig zijn over wat het beste werkt. Dit pakket voorziet in een dringende behoefte, want veel ondernemingen dreigen de crisis niet te overleven. Met schade aan onze werkgelegenheid en daarmee onze lokale samenleving. Door gerichte steun breed in te zetten, willen we die negatieve beweging ombuigen naar perspectief voor de toekomst.”