zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Aron (13) zorgt voor kleur op straat in Zuidbroek

Artiest: Mehsos | Foto: Gigant

Een nieuw begin voor street-art en graffiti in Apeldoorn, zo zou je het evenement kunnen noemen welke zaterdag 29 augustus plaatsvindt in Zuidbroek. Meer dan 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland komen naar Apeldoorn toe en zullen de laan-van-zodiac-tunnel transformeren tot een nieuw kunstwerk.

De aanleiding is bijzonder: Aron (13) is in 2018 vanuit Ede verhuisd naar Apeldoorn. In Ede is hij geïnspireerd geraakt door de geverfde tunnels en silo’s op straat. Hij nam contact op met Astrant, het culturele podium uit Ede die verantwoordelijk was voor de nieuwe kunstroute in Ede. Vanuit daar werd er contact gelegd met GIGANT en het initiatievenfonds van gemeente Apeldoorn.

Het idee is simpel: de tunnel dient vooral als kladblok voor geklieder en trekt ongewenste graffiti aan. Door artiesten uit te nodigen die de tijd kunnen nemen zal de tunnel veranderen in een openlucht museum, altijd toegankelijk en bereikbaar.

Onder de artiesten vind je (inter)nationale bekenden zoals Mehsos, Nash, Sapo, Klaas Lageweg en lokale artiesten zoals ASINE en Skeor. Ook Aron zelf zal deelnemen aan het evenement en een stuk muur onder handen nemen.

Iedereen is welkom om te komen kijken naar het kleurrijke evenement op zaterdag 29 augustus vanaf 10:00 uur tot het einde van de middag, bij de laan-van-zodiak-tunnel.

(wegens omstandigheden is één van de buitenkanten van de tunnel al geverfd in het weekend van 15 en 16 augustus).