zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bloedafname in het Gelre op afspraak

Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Vanaf 31 augustus kunnen patiënten voor bloedafname uitsluitend nog op afspraak terecht in Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen en de prikposten in de regio. Een afspraak maken hiervoor kan al vanaf 17 augustus. Dit geldt ook voor de controle-afspraken van patiënten van de Trombosedienst.

Waarom een afspraak maken?
Op bepaalde tijden en vooral vóór 10 uur in de ochtend is het erg druk bij de prikposten waardoor er lange wachtrijen ontstaan. Om betere en snellere service te kunnen verlenen en om op een verantwoorde manier volgens de RIVM-richtlijnen onze patiënten te kunnen helpen, is het afspraak maken ingevoerd.

Hoe werkt het?
Patiënten kunnen op de website www.gelreziekenhuizen.nl snel naar menu ‘Bloedprikken’ en vervolgens op deze webpagina klikken op de link: ‘bloedprikken op afspraak’. Zij kunnen dan een locatie, datum en tijdstip kiezen en hun gegevens invullen. Met de afspraakbevestiging die dan volgt gaan zij naar de prikpost van hun keuze.

Patiënten die al in het ziekenhuis zijn voor een andere afspraak waar vooraf of na afloop bloedprikken nodig is, kunnen deze afspraak ook zelf plannen of de medewerker van betreffende afdeling kan dit voor hen doen. Deze afspraak is bij voorkeur aansluitend op dezelfde dag. Het kan echter voorkomen dat de afspraak voor bloedafname op een andere dag plaatsvindt.

Vanwege corona gelden er specifieke regels bij de prikposten in het ziekenhuis en in de regio die op de website vermeld staan.

Patiënten die moeite hebben met het maken van een online afspraak kunnen vanaf 31 augustus ook telefonisch een afspraak maken tijdens kantooruren via tel: 055 – 581 12 10.

Inleveren materialen
Voor het inleveren van materialen zoals urine bij het laboratorium in Gelre Apeldoorn of Gelre Zutphen of bij een prikpunt in de buurt is het maken van een afspraak alleen nodig als dat zo met de patiënt is afgestemd.