zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Appoldro is de nieuwe Nederlands kampioen in competitieverband

Foto: PR DT Appoldro

Afgelopen zondag werd, in Lichtenvoorde, de Landelijke Finaleronde Competities gehouden. Alle teams die als eerste en tweede zijn geëindigd in de verschillende regiocompetities in Nederland, en de teams die als nummer één en twee zijn geëindigd in de WSV-teambattle mochten hieraan meedoen. Er waren dit jaar geen noemenswaardige afmeldingen, wel een doorverschuiving van een speelticket omdat er teams dubbel geplaatst waren. De deelnemende teams streden in de Finaleronde Competities voor de titel van “het beste dubbel-team in competitieverband”.

Het Apeldoornse team, bestaande uit Erick Wijngaards en Wilco van Hal, nam deel aan de Finaleronde Competities. Via de Achterhoekcompetitie was zij hiervoor geplaatst doordat zij met overmacht eindigde als nummer één van deze competitie. In de Finaleronde stond een nieuwe uitdaging klaar. Op dit podium kwam zij teams tegen waar zij niet eerder tegen had gespeeld. De vraag was daarom ook of zij haar succesvolle lijn kon doorzetten.

In de ochtend werden er poulewedstrijden gespeeld tussen de 7 teams die deelnamen aan de Finaleronde Competities. Deze poulewedstrijden bepaalden de plaatsing van de deelnemers voor de kwartfinale. Het team die het beste presteerde in de poulefase, zou direct geplaatst worden voor de halve finale. Wijngaards en Van Hal begonnen hun eerste drie wedstrijden heel overtuigend. Zij gaf aan haar tegenstanders, DTTC Deventer, WSV Apeldoorn en WSV Dragonder Noord weinig cadeau ’s en won deze wedstrijden met een groot verschil.

Na deze poulewedstrijden, moest Appoldro het opnemen tegen de titelverdediger van de Finaleronde Competities, S.S.S. Irene Lintelo, die dit seizoen als tweede achter Appoldro eindigde in de Achterhoekcompetitie. Het team uit Lintelo was vorig jaar ook tweede van de Achterhoekcompetitie en eerste van de Finaleronde Competities, hierdoor was zij natuurlijk extra gebrand om de wisselbeker van de Finaleronde Competities in Lintelo te houden.

In de poulefase van de finaleronde, was het team uit Lintelo eigenlijk de eerste test voor Appoldro. Irene speelde met meer pressie dan normaal. Het team uit Lintelo staat bekend als een team met een defensieve strategie, met als doel om tegenstanders de fouten te laten maken. Wijngaards en Van Hal veranderden hun strategie tegen het einde van de wedstrijd. Zij gebruikte de defensieve strategie die het team uit Lintelo normaal gebruikt, tegen S.S.S. Irene en trok hiermee uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe met 21-17.

De laatste twee poulewedstrijden werden ook door Appoldro gewonnen. Door alle winstpartijen in de poulefase plaatsten Wijngaards en Van Hal zich direct voor de halve finale.
In de halve finale moest Appoldro aantreden tegen Pajodos uit Pannerden. Appoldro had eerder op de dag al erg overtuigend van Pajodos gewonnen. De mannen uit Pannerden zouden zich niet gemakkelijk gewonnen geven en dit lieten zij blijken in hun spel. Pajodos wist met afwisselend en aanvallend spel het de mannen van Appoldro moeilijk te maken. Waar zij in de poulewedstrijd verloor met 8-21 van Appoldro, verloor zij in de halve finale met 17-21.

In de finale van de finaleronde, mochten Wijngaards en Van Hal het wederom opnemen tegen S.S.S. Irene. Twee gewonnen games waren nodig voor de titel van “het beste dubbel-team in
competitieverband”. De eerste game werd tegen de verwachtingen in, redelijk gemakkelijk gewonnen met 21-9. Appoldro liet stabiel en sterk spel zien en profiteerde tevens in de eerste game van de fouten aan de zijde van Irene.

Dit betekende dus dat Irene moest komen met een plan B om zicht op de titel te houden. Het team uit Lintelo kwam inderdaad met een plan B en pakte het aanvallende spel op, dat zij eerder in de poulefase, tegen Appoldro had laten zien. Het werd een spannende tweede game waarin men kon merken dat beide teams voor de winst gingen. Helaas mocht het plan van Irene niet baten. Appoldro bleef sterk spelen en gaf strakke passes. Wijngaards en Van Hal maakten weinig eigen fouten, speelden tactisch op hoog niveau en bleven lef tonen in hun eigen spel. Dit resulteerde dan ook in het feit dat de wedstrijd werd gewonnen (21-17) met erg mooie punten.

Voorafgaand aan de winst in deze finaleronde in competitieverband, vond natuurlijk de winst in de regiocompetitie Achterhoek plaats. Niet te vergeten, werden de heren eerder dit seizoen ook al
tweede in de hoogste klasse op het NK-dubbel. De winst waarmee zij nu dus Nederlands Kampioen in competitieverband mocht worden, is voor Appoldro 1 dan ook de kers op het toch al geweldige seizoen!