zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Historisch Café in het teken van Indische Molukse Zomer en jubileum VOA

Foto: Peter van Dongen

Het derde Historisch Café van dit jaar staat in het teken de Indische Molukse Zomer en het jubileum van Vereniging Oud Apeldoorn. De avond begint om 17.00 uur in CODA Café (ingang CODA Museum) en is rond 19.00 uur afgelopen; de toegang is zoals altijd gratis.

Samen met de Stichting Muhabbat organiseert Stichting Indisch Erfgoed van 30 juni tot en met 14 juli de ‘Indische & Molukse Zomer 2019’. De vraag welke invloed het Indisch en Moluks erfgoed heeft op het Nederlands erfgoed in het algemeen en op het Apeldoorns erfgoed in het bijzonder staat hierbij centraal. Er is een uitgebreid programma samengesteld dat bestaat uit lezingen (ook voor leerlingen in het basisonderwijs), films, workshops, diverse exposities en een theatervoorstelling. Bij al deze activiteiten is er aandacht voor de geschiedenis van Nederlands-Indië, de Indische-Nederlanders en Molukkers; educatie speelt hierbij een belangrijke rol. Ralph Kneefel (Stichting Indisch Erfgoed) en Elias Rinsampessy (Stichting Muhabbat) lichten tijdens dit Historisch Café een het tipje van de klamboe op.

25 jaar Vereniging Oud Apeldoorn
In 1994 werd door plaatsgenoot Jaap Brink het initiatief genomen om de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) op te richten. De tijd vliegt, want 1994 is inmiddels al weer 25 jaar geleden. In deze kwart eeuw is binnen de VOA veel gebeurd. Naast bestuurswisselingen hadden ook tal van activiteiten plaats en zijn veel hechte contacten ontstaan met (oud-)Apeldoorners. Over deze en tal van andere gebeurtenissen van de afgelopen 25 jaar vertelt Miny van der Zande, voorzitter VOA.

En verder…..
Na de pauze het alom bekende nieuwsblok waarin aanwezigen een minuut de tijd krijgen om een activiteit bij het publiek onder de aandacht te brengen. Natuurlijk ontbreekt ook de column van CODA directeur-bestuurder Carin Reinders niet.

Het Historisch Café is een initiatief van Erfgoedplatform Apeldoorn en wordt vrijdag 7 juni van 17.00 tot 19.00 uur gehouden in CODA Café, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn; de toegang is zoals altijd gratis. Andere data zijn 6 september en 1 november 2019.