woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow
Foto: Apenheul

Enkele weken geleden werd aangekondigd dat Apenheul een nieuwe gorillaleider zou verwelkomen, en nu is het zover. Banjoko, de nieuwe zilverrug, is gearriveerd en heeft inmiddels kennisgemaakt met de andere gorilla’s in zijn groep.

Het introductieproces verloopt voorspoedig, en de komende weken worden genomen om Banjoko te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, de andere gorilla’s en de verzorgers. Tegelijkertijd zullen de verzorgers de kans krijgen om Banjoko beter te leren kennen. Ook met de zilverrug Bao Bao en zijn groep gaat alles goed, wat veelbelovend is voor de harmonie in de groep.

Apenheul deelt deze bijzondere gebeurtenis met het publiek via de videoserie ‘Van Vrijgezel naar Zilverrug’, waarin de ontwikkelingen rond de komst van Banjoko en zijn integratie in Apenheul worden gevolgd. Wil je de video’s bekijken of meer te weten komen over deze nieuwe zilverrug? Neem een kijkje op apenheul.nl/zilverrug of volg de social media kanalen van Apenheul.

Vanaf 22 maart 2024 is Apenheul weer geopend voor bezoekers, en zij krijgen dan de kans om de nieuwe zilverrug, Banjoko, te bewonderen. Een spannend hoofdstuk in het leven van de gorillagroep van Apenheul!