zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Straks kan iedere Apeldoorner een passende sport of activiteit vinden op het sport- en beweegplatform

Foto: Accres

Deze week is het officiële startsein gegeven voor het ontwikkelen van een sport- en beweegplatform. Dit platform gaat zorgen voor meer verbinding, zichtbaarheid en de promotie van het sport- en beweegaanbod in heel Apeldoorn. Carla Maessen, algemeen directeur bij Accres, Edgar Breed, voorzitter van de regiegroep en Niels Schut, directeur van Sportunity ondertekenden de opdracht tot de ontwikkeling van dit digitale platform als onderdeel van het eerste deelakkoord van het Apeldoornse Sport- en Beweegakkoord.

Apeldoorn heeft een groot sport- en beweegaanbod en er gebeurt in de hele gemeente ontzettend veel op dit gebied. Het aanbod is echter niet op één plek zichtbaar en Apeldoorners weten sommige activiteiten, evenementen, locaties of clubs nog niet altijd even goed te vinden. Dit bleek uit diverse sessies met clubs, inwoners en geïnteresseerden ter voorbereiding van het opstellen van het Apeldoorns Sport en Beweegakkoord. Dit was de aanleiding om te komen tot een extra ambitie, ofwel deelakkoord 1 binnen het Sport- en Beweegakkoord dat bestaat uit zes deelakkoorden.

Sport- en beweegakkoord Apeldoorn
Bijna 70 sportverenigingen, onderwijsinstanties en (maatschappelijke) organisaties hebben op 18 september 2020 hun handtekening gezet met als gemeenschappelijk doel alle Apeldoorners aan het sporten of bewegen te krijgen en te houden. In het Sport- en Beweegakkoord zijn per deelakkoord concrete ambities en acties geformuleerd die de komende jaren worden uitgevoerd. Voor een deel zijn dit nieuwe initiatieven en daarnaast ook ideeën die al langer leefden maar (nog) niet tot uitvoering zijn gekomen. In de inspiratie-en verdiepingsbijeenkomst én in gesprekken met diverse partners was het ontwikkelen van een sport- en beweegplatform een veel genoemd onderwerp. Er is daarom besloten hier een volledig eigen Apeldoorns thema van te maken en hier mee te starten in deelakkoord 1. “Het hoofddoel van het Apeldoornse Sport- en Beweegakkoord is om zo veel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. Door het aanbod op één digitaal platform zichtbaar te maken, wordt het voor iedereen makkelijker te vinden welke sport of activiteit het beste bij hem of haar past. Het is ook een unieke kans voor alle sport- en beweegaanbieders, waaronder de meer dan 100 Apeldoornse verenigingen, om zich te profileren en meer mensen aan zich te binden”, aldus Edgar Breed.

Platform
Na een zorgvuldig proces heeft de werkgroep voor deelakkoord 1 het Apeldoornse digitaal sport marketingbureau Sportunity aangewezen als partner voor het ontwikkelen van het platform. “Met Sportunity werken wij al jaren op nationaal niveau samen met sportbonden zoals de KNSB, Tafeltennisbond en Wandelbond om meer mensen in beweging te brengen, te laten houden van sport en te verbinden aan de verenigingen en sportbonden. Binnenkort gaan we dit ook op internationaal vlak doen. Hiernaast wilde ik ook heel graag met Sportunity wat betekenen voor mijn eigen stad. We hebben immers in Apeldoorn een geweldige sportinfrastructuur, omgeving en sportverenigingen.  Alleen moeten we dit nog beter in kaart brengen, verbinden en mensen met leuke activaties inspireren. Ik ben dan ook enorm trots dat wij nu hierin een bijdrage kunnen leveren door de ontwikkeling en straks activering van het Sport- en Beweegplatform Apeldoorn”, vertelt Niels Schut. De komende periode wordt er hard gewerkt aan dit platform en zal bekend worden hoe het platform gaat heten. De verwachting is dat begin 2022 het platform live gaat.