dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Orkest Koninklijke Marechaussee in Grote Kerk

Foto: Beeldbank Apeldoorn marketing

Het Orkest Koninklijke Marechaussee, onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars, verzorgt op donderdag 14 december a.s. om 19.30 uur opnieuw een sfeervol concert, It’s Christmas! Deze avond in de Grote Kerk aan de Loolaan wordt georganiseerd door Stichting Koninklijk Apeldoorn in samenwerking met de Vereniging Oud Apeldoorn. Na het succes van vorig jaar wordt dit kerstconcert weer mede mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn. 

Solistische medewerking wordt verleend door Humphrey Campbell, zanger en Henk de Vries, organist. Bij dit kerstconcert zal een gevarieerd repertoire ten gehore worden gebracht. Veel nummers zullen herkenbaar zijn en bij enkele zullen de aanwezigen worden uitgenodigd tot meezingen. De Grote Kerk zal de gebruikelijke kerstsfeer uitstralen zo kort voor de Kerstdagen.

Apeldoorn is de thuisbasis van de Koninklijke Marechaussee, gevestigd in de Koning Willem III kazerne. Het Orkest Koninklijke Marechaussee werd in 1950 opgericht als militaire drumband met signaalinstrumenten en slagwerk. De instrumenten werden destijds aangeboden door inwoners en de burgemeester van Apeldoorn. Het orkest staat onder leiding van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Het orkest veranderde een aantal keer van bezetting en van naam, voor het laatst in 2005. Sinds die tijd is het een professioneel fanfareorkest bestaande uit ca. 50 musici. Het orkest is gelegerd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee.

Dirigent Peter Kleine Schaars is een breed opgeleid, veelzijdig musicus, die al verschillende militaire orkesten onder zijn hoede had. Vanaf mei 2017 tot heden is hij dirigent en artistiek leider van het Orkest Koninklijke Marechaussee. Samen met de musici van het orkest zijn er al diverse muzikale hoogtepunten bereikt zoals een succesvolle tournee naar Polen en het uitbrengen van de veteranen cd “Erkenning, waardering en zorg”.

Kaarten voor het concert op donderdag 14 december a.s. kunnen à € 3,50 per persoon worden besteld via de link www.koninklijkapeldoorn.nl    De toegangsprijs is inclusief 1 consumptie koffie/thee.  Ook verkrijgbaar bij  Primera Westra in Orden, Mercatorplein en in Ugchelen.

Aanvang concert: 19.30 uur
Deuren open : 18.45 uur
Einde concert: 22.00 uur.