maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zwerfjongeren spelen theatervoorstelling OSSO in Apeldoorn

Foto: Maan Limburg

Na het succes van de uitverkochte voorstellingen van OSSO in Zwolle komt er nu een extra (eenmalige) voorstelling op maandag 11 november Schouwburg Orpheus. OSSO is een beeldende theatervoorstelling waar de toeschouwer door middel van filmprojectie en spel het (over)leven op straat en in de nachtopvang ervaart. De voorstelling wordt gespeeld door de (voormalige) dak- en thuisloze jongeren Ikbal Berber, Wouter Gardebroek, Akshay Harkisoen en Bastiaan de Mos en regisseuse Elise Doll van Meraki Theaterproducties. Na afloop van de voorstelling zal er gelegenheid zijn om met de spelers en elkaar in gesprek te gaan. De kaartverkoop voor de voorstelling is per direct gestart via www.orpheus.nl

OSSO (straattaal voor huis) is gebaseerd op waargebeurde ervaringen. Ervaringen die laten zien hoe je door pech (een ongelukkige thuissituatie, pesten en/ of verkeerde vrienden) op straat kunt belanden. ‘’OSSO confronteert je met de zwaarte van het straatleven, hoe het voelt om te moeten dealen met onveiligheid, eenzaamheid en de verleidingen en gevaren van drugs, alcohol en gokken. Maar OSSO laat je ook de momenten van onverwacht geluk zien. Momenten die maken dat dakloze jongeren kracht vinden om door te gaan.’’ Aldus regisseuse Elise Doll.

Theatervoorstelling Osso is een productie van Meraki Theaterproducties en wordt mede mogelijk gemaakt door Outreached Team/Stimenz, Don Bosco Apeldoorn, Citypastoraat, Emmausparochie, Sant’ Egidio Apeldoorn, Dak- en thuislozen Menorah, werkgroep Apeldoorn tegen verarming, Schouwburg Orpheus en de gemeente Apeldoorn.

Meer informatie met betrekking tot de voorstelling is te vinden op www.meraki-theaterproducties.nl