dinsdag, december 5Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zorglocaties Pachterserf en Heerenhof vieren 10-jarig bestaan

Foto: Zorggroep Apeldoorn e.o,

Tien jaar geleden werd het nieuwbouwproject Sprenkelaarshof op een prachtige plek in de wijk Zuidbroek geopend. Zorggroep Apeldoorn e.o. zorglocaties Heerenhof en Pachterserf maken onderdeel uit van Sprenkelaarshof. Er werd tijdens een feestelijke dag samen met bewoners stilgestaan bij dit lustrum.

In november 2011 werd het project Sprenkelaarshof geopend. Sprenkelaarshof is opgezet als een boerenerf, waar verschillende doelgroepen woonachtig zijn. De namen Pachterserf en Heerenhof komen voort uit de ‘boerenerf’ gedachte omdat het terrein vroeger bestond uit weilanden met boerderijen. Pachterserf is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Heerenhof is een appartementencomplex voor mensen met een lichamelijke beperking.

‘We veranderen met de bewoners mee’
Jaqueline Neele is EVV-er bij Pachterserf en werkt er al vanaf het begin. ‘Toen ik hier ging werken, sprak het kleinschalige me erg aan en dat doet het nog steeds. De bewoners krijgen de zorg en aandacht die bij hen aansluit om hen een zo goed mogelijk thuisgevoel te geven. We geven de vrijheid aan bewoners om zichzelf te kunnen zijn. Elke dag is anders. We veranderen met de bewoners mee.’
Die fijne sfeer benoemen meer betrokkenen van beide locaties. ‘Als ik aan Heerenhof denk, denk ik aan het huiskamergevoel, samen dingen doen, elkaar helpen, gemoedelijk en vooral de lieve bewoners die dankbaar zijn,’ aldus een vrijwilliger.

Diverse activiteiten

Om samen stil te staan bij deze mooie mijlpaal, was het woensdag 10 november jl. feest op beide locaties. Activiteitenbegeleidsters Patricia Hopman en Marian Adriana organiseerden verschillende activiteiten. Van een lekker gebakje bij de koffie, een stampotten- of Amerikaans buffet, tot aan een muzikant voor de muzikale omlijsting. ‘Het was echt een topdag’, aldus beide medewerkers.