zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Volop feest in en bij Het Logeerhuis van Sint Nicolaas

Foto: Het Logeerhuis van Sint Nicolaas

Heel veel kinderen kijken samen met hun ouders uit naar nu alweer de 13e editie van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas. Wist u trouwens dat 13 het geluksgetal van een aantal pieten is?! Als ons dat geen geluk brengt op zaterdag 20 en zondag 21 november, weten de pieten het ook niet meer.

Dit evenement vindt plaats tussen 09:30 en 17:30 uur in en rond Het Woldhuis in Apeldoorn. In het weekend na de landelijke intocht zijn de hele dag door rondleidingen in de tijdelijke verblijflocatie van de Goedheiligman. Maar ook buiten op het terrein is er van alles te doen en te beleven. Naast vele leuke activiteiten zijn er verschillende optredens in het Pietencafé. Een enthousiast feest waarbij 200 vrijwilligers nauw betrokken zijn. Iedereen die de Sint en zijn 75 pieten van dichtbij wil meemaken is natuurlijk weer van harte welkom.

De 1800 kaarten voor de rondleidingen waren in het laatste weekend van september weer snel uitverkocht. Gelukkig is er op het evenemententerrein genoeg te beleven. Buiten zijn er namelijk diverse activiteiten en ook daar lopen veel pieten rond en laat Sint Nicolaas zich soms even zien. Het buitenterrein is gratis toegankelijk, wanneer u uw QR-code en ID laat zien.

Ontdek de kamers
“Het logeerhuis is onderverdeeld in verschillende kamers,” legt een van de bestuursleden uit. “Je komt terecht in een magische wereld. Om alles goed te stroomlijnen vertrekt om de tien minuten een groep van 30 personen van het ene naar het andere vertrek, waarbij je door één van onze wegwijspieten begeleid wordt. Bij de eerste kamer maak je kennis met Chef-piet pepernoot en zijn assistenten. Tijdens de pepernotenshow leer je wat het belangrijkste ingrediënt is om pepernoten te maken. Daarna word je meegenomen naar de slaapkamer van Sint Nicolaas, waarbij je een mooi verhaal te horen krijgt. Daarnaast heb je nog de slaapkamer van de Hoofdpiet, het laboratorium van  Prof. Piet met leuke proefjes en er is een Grabbel en Babbel show in de spelletjeskamer. De werkkamer van Sint Nicolaas is natuurlijk het spannendst en wordt voor het laatst bewaard.  Hier kun je de Sint in levenden lijve ontmoeten.”

Buitenterrein
“Buiten op het terrein is alles gratis toegankelijk en wordt het ook erg gezellig,” benadrukt Arendo. Er zijn heel veel leuke activiteiten, waarvan een groot deel door scoutinggroep Jagermeester Johan Bentinck wordt georganiseerd. Je kunt broodjes bakken onder begeleiding van de kampvuurpiet en de mensen van IVN Het Woldhuis helpen je met popcorn poffen. Verder is er nog een pietenparcours waarbij je een pietendiploma kunt behalen, een klimwand en kun je op pad gaan met de populaire handtekeningenkaart. Circus Apeldoorn leert je een paar acrobatencapriolen en je kunt samen op de foto met de paarden van Sint Nicolaas, namelijk OzoSnel en OzoKlein.

Pietencafé
“In het gezellige Pietencafé zijn ook diverse optredens,” aldus de voorzitter. “Met een goochelshow, het muzikale pietenduo DJ&Pesto, circuspieten, is het ook daar prima vertoeven. Tot slot wil ik benadrukken dat dit feest geen commercieel karakter heeft en dat we samen met de 200 vrijwilligers de bezoekers een magisch bezoek willen geven. Dat is waar het Sint Nicolaasfeest om draait.

Voor veel meer informatie kunt u kijken op de site, www.logeerhuisvandesint.nl.”