maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Workshops bij winterpaleis Het Loo

Foto: Paleis het Loo

Onverwachte blikvangers op feestelijk gedekte tafels, kerstbomen, kroonluchters én een echte ijsbaan. Alles is uit de kast gehaald om in de ongewone maar verrassende setting van de stallen van Paleis Het Loo bezoekers een koninklijk kerstgevoel te geven. Er zijn demonstraties en workshops om ook zélf aan de slag te gaan.

Bloemenatelier, demo & doen
Paleis Het Loo staat bekend om de vele verschillende boeketten in de paleisvertrekken. De bloemstylisten van het paleis laten zien hoe een koninklijk bloemstuk wordt geschikt. Demonstraties: zaterdag 15 december, vrijdag 21 en 28 december, vrijdag 4 en zaterdag 5 januari, 11.00–12.30 uur.

Bezoekers kunnen zelf aan de slag en onder begeleiding hun eigen tafelbloemstuk maken. Workshops: zaterdag 15 december, vrijdag 21 en 28 december, vrijdag 4 en zaterdag 5 januari, van 14.00 tot 16.00 uur (start om 14.00 uur).
Kosten: € 20,00 p.p. (incl. materialen/koffie/thee, excl. entree Winterpaleis Het Loo),
max. 25 personen per workshop. Aanmelden via webshop: paleishetloo.nl/workshops-demonstraties/

Servettenatelier, demo & doen
In het verleden was een koninklijk gedekte tafel pas compleet met kunstig gevouwen servetten. Tijdens Winterpaleis Het Loo zijn hiervan mooie voorbeelden te zien. Hoe het servetten vouwen in zijn werk gaat zie je tijdens demonstraties door de textielrestaurator

van Paleis Het Loo. Demonstraties: dinsdag 18 en woensdag 19 december, 13.00–14.00 en 15.00–16.00 uur.

Bezoekers kunnen zelf aan de slag en onder begeleiding een servet vouwen in de vorm van een papegaai of ster. Workshops: zaterdag 15 december t/m zondag 6 januari, dagelijks doorlopend, 13.00-16.30 uur. Kosten: geldig entreeticket voor Winterpaleis Het Loo, geen extra kosten. Aanmelden is niet nodig.

Kinderatelier
Kinderen zijn dagelijks welkom in het Kinderatelier, waar zij op zaterdag 15 en zondag 16 december en tijdens de kerstvakantie (22 dec t/m 6 jan) een knutselplaat van een gedekte tafel kunnen versieren. In het Kinderatelier komen kinderen van alles te weten over de koninklijke koetsier, chauffeur, tuinvrouw en architect.