zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wint House of Tall de Modewinkel Award?

Foto: House of Tall

Modewinkels maken de mensen en daarmee de wereld een stukje mooier. Ze zorgen voor meer zelfvertrouwen bij mensen en bewegen mee met de seizoenen. Iedereen vindt het belangrijk dat lokale modewinkels in het straatbeeld blijven bestaan en dat er niet alleen maar ketens over blijven. Kortom; lokale modewinkels zijn onmisbaar en verdienen een podium. Daarom is er de verkiezing voor de Modewinkel Award en het Apeldoorns bedrijf House of Tall op winkelcentrum De Eglantier doet mee.

“Ik vind het leuk dat op deze manier de lokale, en vaak kleine ondernemer, onder de aandacht komt”, vertelt eigenaresse Inez Scheper. “Er zijn veel grootwinkelbedrijven die het beeld in een winkelstraat bepalen, waardoor veel steden op elkaar lijken. Juist de lokale ondernemers kunnen met hun unieke assortiment nét even iets extra’s toevoegen. En met onze winkel House of Tall hebben we natuurlijk al iets unieks te pakken, want wij richten ons alleen op mode voor lange mannen en lange vrouwen”.

De online stemronde voor de Modewinkel Award is gestart op 11 april en duurt tot 19 mei 2023. “Het is een verkiezing waarbij de klant bepaalt wie er wint”, aldus Scheper. Via de website van Modewinkel Awards kan er gestemd worden op de favoriete winkel. Daarbij wordt ook een beoordeling gevraagd op de prijs/kwaliteit verhouding, klantvriendelijkheid en deskundigheid. “En wie kan dat nou beter beoordelen dan de klant? Hopelijk scoren we hoog in de beoordelingen, want je kunt winnen met het aantal stemmen, maar ook met de hoogte van de beoordeling. En dat laatste vind ik het meest waardevol”, legt Inez uit.

Winkels maken met voldoende stemmen kans om winnaar te worden van een gemeente. Maar per provincie is er ook een titel te winnen voor de modewinkel met de meeste stemmen en een titel voor de modewinkel met de beste waardering. En als een modezaak heel veel stemmen en een hoge waardering heeft gekregen mag die de landelijke Modewinkel Award in ontvangst nemen. De Award uitreiking is op 13 juni in Utrecht.