zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Winkelen in de binnenstad? Kom alleen en steun lokale ondernemers

Foto: Gemeente Apeldoorn

De zomer is achter de rug en we zien dat het aantal corona-besmettingen toeneemt. Elke dag wordt het duidelijker: corona is volop aanwezig. De toename in besmettingen moet weer afnemen. De enige die dat voor elkaar kunnen krijgen, dat zijn wij. Dat vraagt van iedereen om de basisregels te volgen en de maatregelen serieus te nemen.

Markering op de zaterdagmarkt
In de stad werken de al ingevoerde maatregelen goed. Het fietsparkeerverbod zorgt voor veel ruimte en de markeringen in de binnenstad geven richting aan voor voetgangers. Zo kunnen we zo goed mogelijk anderhalve meter afstand houden. Vanaf dit weekend zijn ook de looppaden op de markt gemarkeerd.

Winkel alleen
Shoppen in de stad kan gelukkig nog steeds. Maar houd rekening met de drukte en kom, waar mogelijk, alleen. Houd daarnaast de welbekende afstand en vermijd drukte. Dus maak van winkelen of van je marktbezoek geen uitje met vrienden of het gezin.

Steun lokale ondernemers
Juist door samen ons gedrag aan te passen, ondersteunen we ondernemers. Dus blijf lokaal kopen, maar doe dat slim. Doordeweeks zijn de winkels uiteraard ook open en vaak rustiger dan op zaterdag.