zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wethouder cultuur opent het Maaiveld Festival

Foto: Maaiveld Festival

Peter Messerschmidt, de wethouder van Cultuur, opent op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) de eerste editie van Maaiveld Festival. De kersverse wethouder geeft het officiële startsein rond de klok van 14.00 uur, even voor het openingsconcert van Ellen ten Damme en Orkest De Ereprijs op het hoofdpodium op het Stationsplein.

Over Maaiveld Festival
Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei viert Apeldoorn feest tijdens het gloednieuwe, tweedaagse Maaiveld Festival, georganiseerd en geprogrammeerd door CODA, Orkest De Ereprijs, GIGANT, Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) en Orpheus. De titel van het festival zegt genoeg: twee dagen lang geniet je van bijzondere, unieke en ongewone optredens en interactieve installaties op verrassende binnen- en buitenlocaties in de Apeldoornse binnenstad.

Het openingsconcert op donderdag 26 mei (14:00 uur) wordt verzorgd door Ellen ten Damme en Orkest De Ereprijs. Serious Hits: Top 2000 Live sluit de eerste festivaldag op het Stationsplein af. Op vrijdag 27 mei is het de beurt aan VanVelzen die met Jeugdorkest Nederland zijn grootste hits ten gehore brengt. Verder geniet je van optredens van onder meer Duda Paiva Company, Symphony of Fire en Jack Jarryd. Op het festivalterrein ontdek je ook de bijzondere, interactieve installatie Walk in the Woods van CODA. Het programma van Maaiveld Festival is geschikt voor alle leeftijden. Zo is de voorstelling Kiekeboe van Theater Stof geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en zijn alle leeftijden welkom bij het rockconcert van Hippe Gasten.

Samenwerking
Maaiveld Festival is een initiatief van CODA, GIGANT, Orpheus, Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orkest De Ereprijs. Deze culturele instellingen hebben in samenwerking een festival ontwikkeld dat spannende, verrassende, ongewone en onverwachte verbindingen legt tussen verschillende muziekgenres, de beeldende kunsten en andere kunstzinnige uitingen. De gemeente Apeldoorn ondersteunt het festival in het kader van het programma ‘Stadmaken op de Veluwe’ waarin de ambities voor wonen en werken in de stad zijn vastgelegd.

Tickets
Maaiveld Festival is grotendeels gratis toegankelijk, maar voor een aantal optredens is een ticket noodzakelijk. Op www.maaiveldfestival.nl vind je het volledige programma. Hier koop je ook je tickets.