donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Waarschuwing voor extra gladheid door vorst na veel regen

Foto: Gemeente Apeldoorn

Na de overvloedige regenval in de afgelopen weken bestaat vanaf zondag 7 januari het risico op vorst. Door de hoge waterstanden en de aanwezigheid van water op wegen en fietspaden kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van gladheid. Wees extra voorzichtig als u met de auto, fiets of te voet de weg op gaat. Als voorzorgsmaatregel plaatst de gemeente Apeldoorn hekken op bepaalde locaties waar nog water staat.

De gemeente zal bij verwachte vorst preventief strooien. Strooiwagens op vrachtauto’s en tractoren verspreiden zout op de weg. Ondanks herhaaldelijk strooien kan gladheid helaas niet altijd volledig worden voorkomen. Het vele regenwater op wegen en fietspaden kan bij bevriezing gevaarlijke situaties veroorzaken. Bovendien heeft strooizout op plaatsen waar water blijft staan beperkt effect. Wees dus alert op mogelijk extra gladde wegen, fietspaden en trottoirs.

Op locaties waar nog water op de weg staat, plaatst de gemeente tijdelijke dranghekken als voorzorgsmaatregel om gevaarlijke situaties te voorkomen. Mocht u gevaarlijke situaties door gladheid opmerken, dan kunt u deze online bij de gemeente melden.