woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Leger des Heils legt opnieuw deken van Warme Kamers over Nederland

Foto: Leger des Heils

Ook deze winter opent het Leger des Heils dagelijks de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. In een tijd waarin bestaanszekerheid voor steeds meer Nederlanders een probleem is, wil het Leger des Heils een deken van Warme Kamers over Nederland leggen. Hiermee bieden ze een plek aan iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid.

Vorige winter startte het Leger des Heils met de Warme Kamersactie om te voorkomen dat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van stijgende energiekosten. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening minder hoog is, blijven de kosten van levensonderhoud voor veel mensen een probleem. Volgens de gemeenten dreigen nog steeds veel gezinnen in armoede te belanden door het afschaffen van de energietoeslag en het prijsplafond. Daarom biedt het Leger des Heils, samen met partners, ook deze winter extra warmte. De buurthuiskamers gaan dagelijks open en met behulp van extra vrijwilligers verruimen ze de openingstijden zoveel mogelijk. Zo heeft iedereen een plek om er warmpjes bij te zitten, te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of een boek te lezen. In Apeldoorn kan je onder meer terecht bij CODA zuid, de maten en de centrale bieb in het centrum.

Bestaanszekerheid is voor steeds meer Nederlanders een probleem. Ze hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen en door een gebrek aan sociaal netwerk, kampen ze vaak met eenzaamheid. Daarom zijn de Warme Kamers er voor jong, oud en alles daartussenin. Of je nu op zoek bent naar een warme plek en een praatje, of een kop koffie en een studieplek, iedereen is van harte welkom.

Met behulp van bibliotheken, andere organisaties, bedrijven, scholen en kerken waren er vorige winter in totaal ruim 1.400 Warme Kamers geopend door heel Nederland. Bibliotheken hebben zich opnieuw aangesloten, evenals andere organisaties. Op dit moment zijn er al meer dan 1.000 Warme Kamers beschikbaar. Bedrijven, organisaties, scholen en kerken kunnen zich ook nu weer aansluiten bij de actie, en particulieren kunnen zich als vrijwilliger melden om opnieuw een deken van warmte over Nederland te leggen.

Meer informatie over de Warme Kamers is te vinden op warmekamers.nl. Aanmelden als Warme Kamer of vrijwilliger kan op deze website of door te mailen naar warmekamers@legerdesheils.nl of te bellen naar 088 065 31 88.