woensdag, december 6Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vrijwilligers al 45 jaar actief bij Randerode

foto: Margje Vos (l), Marjet Looijen (m) en Dickie Vermeijs (r) | Zorggroep Apeldoorn e.o.

Maar liefst 45 jaar zijn Margje Vos (88) en Dickie Vermeijs (85) vrijwilliger op de locatie Randerode van Zorggroep Apeldoorn e.o. Beide dames werden, naast de andere jubilarissen, in het zonnetje gezet. Een bijzondere mijlpaal!

Marjet Looijen coördinator vrijwilligerswerk bij Zorggroep Apeldoorn e.o.: “Ook dit jaar zijn er weer veel vrijwilligers van Zorggroep Apeldoorn e.o. gehuldigd. Variërend tussen de 5 en 30 jaar. Dit jaar hebben we wel een extra bijzondere huldiging. Dicky Vermeijs en Margje Vos, beiden vrijwilliger bij locatie Randerode zijn namelijk al 45 jaar vrijwilliger!”

De dames vertellen dat ze in 1974 met de vrouwenvereniging gingen wandelen met bewoners van Randerode en zo in het vrijwilligerswerk rolden. Tegenwoordig helpt Dickie elke dinsdagmiddag bij de gezellige middagen met spelletjes en optredens. ‘Ik haal de mensen op bij de afdeling, breng drankjes rond en geef ze extra aandacht. Ik kom elke week met liefde hier naartoe,’ aldus Dickie. Margje is al lange tijd vrijwilliger bij het handwerken. In het verleden heeft ze ook gekookt met bewoners en geholpen met allerlei activiteiten. ‘Elke dinsdagochtend als ik binnenkom krijg ik gelijk een glimlach van de bewoners’, vertelt ze. ‘Het is hartstikke leuk om te doen en ik zou het niet kunnen missen. Die dinsdagochtend vrijwilligerswerk, daar komt niemand aan!’ Beide dames blijven zo lang als het kan nog actief als vrijwilliger.
Ook vrijwilliger worden? Op www.zorgvoorapeldoorn.nl vind je al onze vrijwilligersvacatures. Van chauffeur tot duo-fietser en van kookvrijwilliger tot wandelvrijwilliger. Voor ieders talent wat.