zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

De beste films voor jong en oud tijdens de feestdagen in GIGANT

Foto: Gigant

In de decembermaand vertoont GIGANT een scala aan prachtige films voor jong en oud. Voor onze jongste filmbezoekers vertonen wij o.a. ‘Shaun het Ruimteschaap’, ‘De grote boze vos’ en de prachtige natuurfilm ‘Aïlo, het dappere rendier.

En ook hebben we enkele toppers uit de wereldcinema naar ons filmtheater gehaald! Zo vertonen wij de filmklassieker ‘The Wizard of Oz’ en de compleet vernieuwde ‘Apocalypse Now: Final Cut’. Kijk voor het volledige programma op www.gigant.nl. Tickets zijn online te koop en aan de balie van GIGANT.

In de spotlight: Apocalypse Now: Final Cut + Dutch Angle: Chas Gerretsen docu op 26 december.
Apocalypse Now: Final Cut is de nieuwe in 4K gerestaureerde versie van Apocalypse Now. ‘Final Cut’ is Francis Ford Coppola’s licht ingekorte versie van Apocalypse Now: Redux, en zijn meest favoriete versie. Het epos over de waanzin van de Vietnamoorlog is dit jaar veertig jaar geleden gemaakt. Als voorfilm is op tweede kerstdag ook de documentaire Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now van Baris Azman te zien. Deze korte documentaire met niet eerder vertoonde foto’s van de set van Coppola’s magnum opus werden gemaakt door de Nederlandse fotograaf Chas Gerretsen. Deze docu geeft extra inzicht in wat de cast en crew moest doorstaan bij het maken van deze iconische film. De documentaire is geproduceerd door bioscoop KINO Rotterdam i.s.m. het Nederlands Fotomuseum en was nooit eerder te zien.