donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

VriendenLoterij vervult hartenwens Guido uit Apeldoorn

Foto: Vriendenfonds

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Guido Kessler (59) uit Apeldoorn. De Luisterlijn deed voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling: Guido krijgt een laptop inclusief accessoires waardoor hij, ondanks zijn visuele beperking, kan blijven meedoen.

Herma Dollekamp, trainer/begeleider bij de Luisterlijn Apeldoorn-Oosterbeek: “Guido is een aantal jaren geleden door een oogziekte visueel beperkt geraakt. Dit heeft een enorme impact op zijn leven gehad. Voor zijn revalidatie verliet hij zijn geboorteprovincie Limburg en kwam hij bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, terecht. Hier heeft hij lang gewerkt aan zijn revalidatie. Sinds kort woont Guido weer in zijn eigen appartement en ongeveer twee jaar geleden is hij bij de Luisterlijn als vrijwilliger begonnen. Guido is een echte alleskunner. Hij is betrokken, gedreven, goedlachs en altijd sociaal. Hij is van grote betekenis voor een groep gesprekspartners die contact zoeken met de Luisterlijn. We weten dat hij ontzettend geholpen zou zijn met een laptop met aparte geluidsboxen, een standaard en opbergtassen. Met deze laptop (inclusief accessoires) kan hij volwaardig blijven meedraaien en dat is voor hem erg belangrijk. Daarom deden we een aanvraag bij het VriendenFonds en wat fantastisch dat deze is gehonoreerd! Guido, het is je van harte gegund!”

Guido Kessler is blij verrast: “Wat een enorm mooi geschenk. Ik ben er stil van. Wat is het ontzettend fijn dat ik straks met een goede laptop met geluidsboxen mijn werk bij de Luisterlijn kan doen. Enorm bedankt!”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen
Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1.500 vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Met jaarlijks 350.000 gesprekken is de Luisterlijn al 60 jaar de grootste organisatie die emotionele steun op afstand biedt. www.deluisterlijn.nl