dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Voor alle platenliefhebbers: Record Store Day

Foto: Erik Delobel

Zaterdag 13 april is het Record Store Day. Dit unieke evenement is dé internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. De Apeldoornse platenzaken Plato/Mansion24 op het Leienplein komt met een programma vol met  gratis toegankelijke liveoptredens, exclusief vinyl en overige activiteiten.

Record store day
De  lifestylewinkel Mansion24 – met een ruime Plato vinyl corner-  biedt een gevarieerd programma van instore performances. Robin Batens, eigenaar Mansion24: ,, De dag is bedoeld om wereldwijd de onafhankelijke platenwinkel in het zonnetje te zetten, maar is ook een ode aan de langspeelplaat. Er doen meer dan 2.000 zaken aan mee, waaronder bijna honderd in Nederland’’.

Volop artiesten en activiteiten in Mansion24.
In Mansion24 staat o.a. de band The Paceshifters on stage. Deze band is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekende power rockforce met een eigen herkenbare sound. De formatie speelde o.a. op Pinkpop en de Zwarte Cross.

Ook de Drentse band The Heck ,singer-songwriter YVI en zanger Paulusma staan op het programma. Paulusma is bij velen nog steeds bekend als zanger/gitarist van de gitaarband Daryll-Ann. Ook folkzanger Dusty Stray en de band  X Raiders , die rock-‘n-roll nieuw leven inblazen, verzorgen een optreden.  De gehele timetable is te zien op mansion24.com.

Record Store Day in Mansion24 is dit jaar van 12:00 tot 17:00 uur live te volgen via de radio. Vier dj’s brengen verslag uit door middel van interviews,  optredens en muziek. De uitzendingen zijn te beluisteren via Veluwe AM, RTV Voorst en online via Vandaag Radio.nl en RTV- Veluwe Zoom.

Over Mansion24
Mansion24 is een winkelbelevenis in Apeldoorn, midden op het Leienplein. Menswear, accessoires, music,  kapper en café worden onder één dak gepresenteerd. De winkel is open van dinsdagmiddag t/m zondag.