zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Voldoende belangstelling voor tiny houses

Foto: Pixabay

Begin december is de inschrijving geopend voor de tiny houses locatie in Zuidbroek. Er bleek ruim voldoende belangstelling te zijn: voor 17 initiatiefnemers die zich gemeld hebben organiseert de gemeente nu in maart een loting om de 10 plekken te vergeven. De initiatiefnemers kunnen daarna met de ontwikkeling van hun tiny house aan de slag.

Met de gemeenteraad is afgestemd hoe de proef met tiny houses vorm krijgt en welke voorwaarden we stellen. Als locatie is een terrein aangewezen tussen park Zuidbroek en de Nijbroekseweg.

Innovatief en duurzaam
Een tiny house is een innovatieve en duurzame vorm van wonen. In de Apeldoornse proef is sprake van tijdelijk gebruik (maximaal 5 jaar) en de huisjes die geplaatst worden zijn zelfvoorzienend. Dit wordt ook wel ‘off-grid’ wonen genoemd en betekent dat de gemeente voor de huisjes geen aansluiting op water, riool, gas, elektra en kabel regelt.

Ervaring opdoen
Wij vragen deelnemers nadrukkelijk om te experimenteren met duurzame alternatieven voor deze voorzieningen. Het doel van de proef is om ervaring op te doen met deze woonvorm, en mensen de mogelijkheid te geven ervan te leren en hen te inspireren.