donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Herdenkingsmoment Prinses Juliana Beekbergen

Foto: harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen

In aanloop naar de viering van 75 jaar bevrijding staat het harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen op vrijdag 6 maart met een muzikaal herdenkingsmoment stil bij 75 jaar vrijheid. Het programma bestaat uit een afwisseling van muziek, verhalen en gedichten.

Het leven van Anne Frank staat, onder andere door het spelen van het onlangs gecomponeerde muziekwerk ‘The story of Anne Frank’, tijdens het herdenkingsmoment centraal. Anne Frank logeerde in de zomer van 1941 een aantal weken in Beekbergen. Op het leven van Anne Frank in Beekbergen zal tijdens het concert verder worden ingegaan. Tijdens het spelen van ‘The story of Anne Frank’ worden filmbeelden uit het leven van Anne Frank als achtergrond getoond.

Naast de muziek over Anne Frank speelt PJB, onder leiding van Marten van der Wal, andere herdenkingsmuziek zoals ‘Schindler’s List’, waarbij Inge van Egmond de vioolsolo voor haar rekening neemt. Daarnaast speelt PJB ‘The wind beneath my wings’, met Marjolein Stapelbroek als trombonesoliste.

Het herdenkingsmoment begint op 6 maart om 20:00 uur in de Dorpskerk in Beekbergen. De toegang is vrij. Meer informatie is te vinden op: harmonie-pjb.nl of gelderlandherdenkt.nl