zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Voedselbank Apeldoorn werkt samen met chef-kok Gerwin Sanders

Foto: Voedselbank Apeldoorn

Voedselbank Apeldoorn wil voor de ruim 260 Apeldoornse huishoudens die zij wekelijks steunen in de decembermaand iets extra’s doen. Samen met chef-kok Gerwin Sanders bedachten ze het Pluspakket; een pakket met luxe producten om een speciaal door chef Sanders ontwikkeld recept te bereiden. Via de website van de Voedselbank Apeldoorn kan publiek een Pluspakket schenken.

Chef kok Gerwin Sanders staat normaliter in de ruim uitgeruste keuken van restaurant Twenty2, maar werd door de Voedselbank uitgedaagd om met minder te koken. “Ik ging op bezoek bij de Voedselbank en moest met hun producten uit de voeten,” vertelt Sanders. “Wat me verraste was de hoeveelheid lekkere en verse producten die ze hebben.” Geïnspireerd door dit aanbod bedacht Sanders het Pluspakket.

Het Pluspakket bevat luxe ingrediënten zoals olijfolie en Parmezaanse kaas. “Dat zijn producten die klanten van de Voedselbank niet vaak krijgen, maar die een gerecht een beetje luxe geven,” aldus Sanders. “Ik hoop dat heel veel mensen deze Pluspakketten online schenken aan de Voedselbank-klanten zodat ook zij deze decembermaand een feestelijke maaltijd op tafel kunnen zetten.

“We staan elke week voor onze klanten klaar,” vertelt Anna Weuring van de Voedselbank, “we vinden het leuk om aan het einde van het jaar iets extra’s doen.” Chef-kok Gerwin Sanders, van restaurant Twenty2, stond meteen open voor het idee. “Gerwin was heel enthousiast en daar is nu iets heel moois uit voortgekomen: het Pluspakket.”

Een Pluspakket schenken kan via de website van de Voedselbank. Alle ingezamelde donaties worden door de Voedselbank samengevoegd zodat alle klanten een Pluspakket kunnen krijgen.