dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Vermiste Samed levend gevonden

Foto: Politie.nl

De vermiste Samed, een 33-jarige man uit Apeldoorn die ruim een week lang onvindbaar was, is gelukkig weer terecht. De politie meldt dat de man, die verstandelijk beperkt is, vandaag in goede gezondheid is aangetroffen in Delden.

Mustafa Nalbantoğlu, een neef van Samed, was nauw betrokken bij de zoektocht en kan nog nauwelijks bevatten dat Samed weer veilig is. “Dit nieuws is fantastisch. Ik werd een uur geleden door de politie gebeld, maar ik heb nog geen details. Samed is nu ergens in een ziekenhuis, maar ik weet niet meer over de omstandigheden. We hebben wat tijd nodig om alles te begrijpen en te verwerken. We weten nog niet wanneer we hem zullen zien.”

“Ik ben oprecht sprakeloos,” vervolgde Mustafa. Eerder had hij aan Omroep Gelderland laten weten dat de familie vreesde dat Samed vanwege zijn hartproblemen en suikerziekte de vermissing niet zou overleven. “Het is een wonder dat hij nog in leven is. Ik ben echt overweldigd en heb een traantje weggepinkt. We begrijpen niet hoe dit mogelijk is. We hebben veel vragen, maar die zullen we later bespreken.”

Samed’s moeder verlangt ernaar om haar zoon weer in haar armen te sluiten. “Ze is erg emotioneel, maar ze maakt het goed. Ze is ontzettend blij.”

Volgens de politie heeft een attente burger ervoor gezorgd dat Samed herenigd kan worden met zijn familie. “Toen de burger hem aansprak, bevestigde hij dat hij Samed was. De melder heeft de politie ingeschakeld en ter plaatse bleek inderdaad dat het om de vermiste man ging. Hij is meegenomen naar het politiebureau en zal spoedig worden herenigd met zijn familie.”

In de periode van Samed’s verdwijning op 19 augustus, toen hij ‘s nachts van de Rustoordlaan in Apeldoorn verdween, werden diverse zoekacties ondernomen door de politie, het Veteranen Search Team en Stichting Signi Zoekhonden. Ondanks de inzet van vele vrijwilligers en professionals leverde dit aanvankelijk geen resultaten op. Zelfs afgelopen weekend vond er nog een grootschalige zoekactie plaats met meer dan 250 vrijwilligers, maar deze bleef zonder succes.

De politie meldt dat er nog veel onduidelijkheid en vragen zijn met betrekking tot de verdwijning van Samed. “Vanwege privacyredenen kunnen we niet veel meer informatie delen. We zijn echter verheugd dat de zoektocht ten einde is gekomen en dat hij levend is gevonden.”