maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Veluwse Verleiding: foto-expositie van Bart Stornebrink in CODA Centrale Bibliotheek

Foto: CODA

De maand november is in CODA Centrale Bibliotheek de foto-expositie Veluwse Verleiding te zien. Deze fotoserie laat zien hoe Bart Stornebrink zijn hart verloor aan de Veluwe. De expositie in CODA Centrale Bibliotheek is tijdens reguliere openingstijden gratis te bekijken.

Stornebrink heeft de titel van zijn foto-expositie afgeleid van een van de lekkerste gebakjes van Nederland, want zo ervaart hij de natuur van de Veluwe ook: één grote snoepwinkel vol lekkernijen. Hij probeert zijn natuurmomenten zo esthetisch mogelijk vast te leggen zonder trucs toe te passen. Zo gebruikt hij geen flits of filters en ook in de nabewerking verandert hij weinig. “De natuur is al mooi genoeg zoals deze zich presenteert”, aldus Stornebrink. “Het is de kunst om dat technisch zo goed mogelijk vast te leggen, maar ook om er gevoel in te leggen zodat de toeschouwer er een emotie bij heeft.” Een beeld zegt nog steeds meer dan duizend woorden. Een plaatje moet een verhaal hebben, je aan het denken zetten, een boodschap bevatten. Zelf kan Stornebrink nog steeds genieten van het moment van vastleggen – al duurt dat soms maar een fractie van een seconde.

Beroepsmatig fotografeert hij m ensen, cultuur en natuur. Zijn levensmotto luidt ‘Elke dag iets ontdekken.’ De laatste twintig jaar recreëert hij op de prachtige Veluwe waar hij veel en vaak fotografeert. Ook geeft hij les in fotografie: een ander (nog) beter te leren fotograferen, anders te leren kijken en op het juiste moment ‘raak’ te leren schieten, vindt hij bijna nog leuker dan zelf fotograferen. “Het ‘AHA’-moment van een collega-fotograaf is net zo bevredigend als het ‘YES’-moment wanneer ik zelf raak schiet”. Voor meer kijkplezier ga naar www.bartfotografie.eu.

U vindt CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Voor onze openingstijden kunt u kijken op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.