donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Uitbreiding buitenactiviteiten bij Het Logeerhuis van Sint Nicolaas

Foto: Het Logeerhuis van Sint Nicolaas

Al weer voor de 14e keer komt Sint Nicolaas logeren in Woldhuis. Samen met meer dan 80 pieten maken ze er op 19 en 20 november weer een groot magisch feest van. Om het buiten nog weer leuker te maken zijn er extra activiteiten.

Dit evenement vindt plaats tussen 09:30 en 17:30 uur in en rond Het Woldhuis in Apeldoorn. De hele dag vinden er rondleidingen plaats door het Logeerhuis. Maar buiten is het dus ook een gezellige boel en van alles te beleven. Ook in het Pietencafé is het goed toeven, warm en gezellig door de optredens van goochelpiet Piet Latus Pas en het muziek duo DJ&Pesto.

Buitenterrein
“Het buitenterrein is vrij toegankelijk. Sommige activiteiten zijn gratis, voor anderen moet een muntje betaald worden. Deze munten zijn te koop voor € 1,= per stuk en verkrijgbaar bij de kassatent centraal op het terrein. De ruim 1800 kaarten voor de rondleidingen waren in het eerste  weekend van oktober in no-time uitverkocht. Om die reden heeft de organisatie besloten om nog wat extra activiteiten buiten toe te voegen. Zo kunnen de kinderen naast de vast activiteiten als het broodje bakken bij kampvuurpiet, klimmen op een klimwand, handtekeningen scoren van de themapieten, circus-capriolen uithalen bij de circustent en het pietendiploma behalen op het pietenparcours, dit jaar ook een rondje op een pony rijden en is er een speurtocht uitgezet over het terrein waar kinderen gratis aan kunnen meedoen. Ook nieuw dit jaar is de Logeerhuisshop waar allemaal leuke dingetjes te koop zijn, waaronder het uniek Logeerhuis-bord-spel.

Naast al deze activiteiten zijn er natuurlijk heel veel pieten aanwezig op het terrein om met de kinderen te spelen en soms laat Sint Nicolaas zich ook heel even buiten zien.

Ontdek de kamers
“Het logeerhuis is onderverdeeld in verschillende kamers,” legt een van de bestuursleden uit. “Je komt terecht in een magische wereld. Om alles goed te stroomlijnen vertrekt om de tien minuten een groep van +/- 30 personen van het ene naar het andere vertrek, waarbij je door één van onze wegwijspieten begeleid wordt. Bij de eerste kamer maak je kennis met Chef-piet pepernoot en zijn assistenten. Tijdens de pepernotenshow leer je wat het belangrijkste ingrediënt is om pepernoten te maken. Daarna word je meegenomen naar de slaapkamer van Sint Nicolaas, waarbij je een mooi verhaal te horen krijgt. Daarnaast heb je nog de slaapkamer van de Hoofdpiet, het laboratorium van  Prof. Piet met leuke proefjes en er is een Grabbel en Babbel show in de spelletjeskamer. De werkkamer van Sint Nicolaas is natuurlijk het spannendst en wordt voor het laatst bewaard.  Hier kun je de Sint in levenden lijve ontmoeten.”
De kassa/cateringtent staat centraal op het terrein. “We willen het voor iedereen leuk en betaalbaar houden.” benadrukt Arendo.

Waarom?
Tot slot wil de organisatie benadrukken dat dit feest geen commercieel karakter heeft en dat we samen met de 200 vrijwilligers de bezoekers een magisch bezoek willen geven. “Het Sint Nicolaasfeest draait tenslotte om geven en niet zo zeer om ontvangen. Dat is wat de vrijwilligers wordt meegegeven. Het is geweldig om in deze tijd mensen wat van ons zelf te kunnen geven en dat is een leuke middag, onze lach en ons enthousiasme. Daar wordt iedereen blij van”.

Voor veel meer informatie kunt u kijken op de site www.logeerhuisvandesint.nl.