maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tweede Cruyff Court Plus in Apeldoorn gaat open

Foto: Gerhard Witteveen

Op woensdag 13 september opent het gloednieuwe Cruyff Court Plus Zuiderpark, de tweede in de gemeente Apeldoorn. Het bijzondere aan dit Cruyff Court Plus is dat we nauw hebben samengewerkt met de lokale buurt om ervoor te zorgen dat het voldoet aan hun wensen. Het resultaat is een veelzijdige plek waar je verschillende sporten en activiteiten kunt beoefenen, waaronder voetballen, calisthenics, trampolinespringen en volleyballen. De officiële opening zal worden verricht door wethouder Danny Huizer om 15.00 uur.

Het concept van Cruyff Court Plus is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. De term ‘plus’ geeft aan dat dit Cruyff Court tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met de buurt. De Cruyff Foundation en de gemeente hebben niet alleen een voetbalveld gerealiseerd, maar hebben ook geluisterd naar de wensen van de lokale gemeenschap voor het hele gebied. Het doel was om een plek te creëren waar zowel jong als oud op hun eigen manier kunnen bewegen, spelen en ontspannen. Deze nieuwe locatie aan de Maasstraat in het Zuiderpark is de tweede in Apeldoorn; in 2021 werd er al een geopend in de wijk Orden.

Over de Cruyff Foundation
De Cruyff Foundation ondersteunt initiatieven op het gebied van sport en spel, met name gericht op kinderen en jongeren die beperkte toegang hebben tot sport. Dit omvat sportprojecten voor kinderen met een handicap, de aanleg van sportieve buitenruimtes en maatschappelijke sportprogramma’s. Zo dragen ze bij aan de ontwikkeling, sociale verbinding en verbetering van de gezondheid van jongeren. De Cruyff Foundation helpt wekelijks duizenden kinderen over de hele wereld om actief deel te nemen aan sport.

We nodigen u van harte uit om de feestelijke opening bij te wonen op 13 september. Het evenement begint om 15.00 uur en er zullen leuke activiteiten zijn voor kinderen, een voetbaltoernooi en zelfs een bootcampclinic.