maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeente timmert voormalig CB-gebouw dicht

Foto: Archief wikipedia

De gemeente Apeldoorn neemt drastische maatregelen om een leegstaand pand in Hertzberger Park aan te pakken vanwege een sterk verslechterde en onveilige situatie. Ondanks herhaalde gesprekken met de eigenaar om de problemen op te lossen, is er geen bevredigende oplossing gevonden. Daarom heeft de gemeente besloten om het pand zelf te sluiten en te beveiligen.

Het pand is de afgelopen tijd verwaarloosd en heeft te maken gehad met vandalisme en overlast door mensen, wat heeft geleid tot een onveilige omgeving in en rond het gebouw. Om deze onveilige situatie snel te beëindigen, zal zowel het gebouw als het omliggende terrein worden afgesloten, zodat niemand er toegang toe heeft.

De gemeente heeft meerdere pogingen ondernomen om de eigenaar aan te sporen maatregelen te nemen. Uiteindelijk heeft de gemeente de eigenaar en het moederbedrijf van het pand een formele waarschuwing gegeven om de overlast te verminderen en het pand te beveiligen. Deze deadline is inmiddels verstreken.

Op maandag 11 september zal een aannemer in opdracht van de gemeente beginnen met het dichttimmeren van het pand. Zowel de begane grond als de eerste verdieping zullen worden afgesloten met platen om te voorkomen dat mensen het gebouw betreden. Bovendien worden er (detectie)camera’s geïnstalleerd en wordt het terrein afgebakend met hekken en prikkeldraad. Vanwege de omvang van het gebouw en het terrein worden de werkzaamheden naar verwachting in totaal twee weken in beslag nemen.