donderdag, september 28Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tristan met Apeldoornse zangeres brengt nieuw album uit

Foto: Tone of Voice | Tristan

Seven is alweer het zevende studio album van Tristan. Nummer 7 staat in dit geval voor vertrouwen, in combinatie met creativiteit en een positieve kijk naar de toekomst.

De band voelt zich sterker en comfortabeler dan ooit. In het nieuwe album zitten dan ook weer vele uren hard werk maar ook plezier, lol bij het schrijven en opnemen van de nieuwe nummers.

Maar liefst 12 nieuwe songs zijn toegevoegd aan het vocabulaire, en Tristan gaat dan ook met een frisse start weer ‘ on the road’ . Doen wat ze het liefste doen! Vanaf de bühne neemt Tristan het publiek mee in een trip die ze beiden niet snel zullen vergeten . Songs met een positieve energie, sprankelende vocals & solo’s , powerful grooves, kortom iets wat je niet mag missen.

De songs zijn een plezier om live te spelen, en hebben voldoende ruimte om zich te ontwikkelen gedurende het concert en gedurende de tour. Dit maakt het dat ieder concert voor zowel ons publiek, als de band uniek wordt.

Inmiddels is de band samen al op zoveel verschillende inspirerende plaatsen op de wereld geweest. En ze kunnen dan ook niet wachten om terug te keren naar deze verbazingwekkende oneindige reis binnen en buiten de muziek .

Jazz, Funk & Soul with Tristan
De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt.  Dit alles geeft zangeres Jaycilee (afkomstig uit Apeldoorn)  de stevige basis waar haar prachtige warme soul-volle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Op zich niet gek als je bedenkt dat Jaycilee de dochter is van Jopie Teterissa. Hij is vooral bekend geworden als bandlid van Candy Dulfer. Hij is te zien in de videoclip van Dave Stewart en Candy Dulfer “Lily was here”, die wereldwijd de charts heeft gehaald. Onder de artiesten naam Jay-Tee behoort hij nu tot de wereldtop Bassplayers in zijn genre.

Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie.

Het debuutalbum ‘Full Power’ dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker.
Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden.

Mede dankzij dit succes toerde de band de hele wereld over: Japan, Polen, Groot-Brittannië, Duitsland, Roemenië, Marokko om er maar een paar te noemen. De komende twee jaar brengt dit succes Tristan ook weer tot ver over de landsgrenzen en staan er meer dan 50 concerten gepland in 2023 & 2024.

Alle informatie over de band Tristan en hun nieuwe album Seven welke uitkomt op 3 maart 2023 zijn te vinden op https://www.tristanmusic.com