donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Train het beste in jezelf naar boven

Foto: Stichting The Social Gym

Aan de succesvolle start en groei van The Social Gym kwam vorig jaar door corona een abrupt einde. Na lang wachten maken de versoepelingen van de corona maatregelen eindelijk een vervolg mogelijk. Vanaf donderdag 3 juni 2021 start The Social Gym weer met het faciliteren van weerbaarheidstrainingen voor jong en oud.

De weerbaarheidstrainingen van The Social Gym zijn gebaseerd op een combinatie van kickboksen, boksen en fitness. Waarbij de elementaire technieken van kickboksen en boksen uitsluitend aangewend worden ter bevordering van conditie en algemeen lichamelijk dan wel geestelijk gestel.

De intentie van de weerbaarheidstraining is het beste in jezelf naar boven halen en niet gericht op beter te zijn dan een ander dan wel een ander te verslaan. Iedere deelnemer, jong en ouder, krijgt de mogelijkheid op eigen niveau en op eigen tempo zichzelf te ontwikkelen met respect voor een ander.

Erik Gombert, trainer bij The Social Gym: ‘De sfeer die wij bij de trainingen genereren spreekt een grote en brede doelgroep aan, vooral jongeren en dames weten het te appreciëren.’

Het beoefenen van sport kent vele redenen, intenties en ambities. Boven alles is sport het ideale middel om te werken aan het optimaliseren van fysieke, mentale en sociale persoonseigenschappen. Lichamelijke en geestelijke gezondheid is de basis voor een gelukkig en bevredigend bestaan. Wie fit en gezond is, kan de hele wereld aan.

The Social Gym wil sporten voor iedereen toegankelijk maken en ieder individu begeleiden, ondersteunen dan wel de mogelijkheid bieden zijn of haar intenties en ambities te realiseren. Door het faciliteren van energieke en inspirerende trainingen wil The Social Gym deelnemers enthousiasmeren om sport en beweging structureel te integreren in het dagelijks leven.

Want wat het coronavirus helder en duidelijk laat zien, is dat sociaal contact en sport van groot belang zijn voor ons welzijn. Het leven is aangenamer als je het kan delen en dagelijkse beweging is essentieel voor onze gezondheid en weerstand in het algemeen.

‘Bij The Social Gym is iedereen gelijk. Niemand is beter dan een ander. Het enige dat telt, is de persoonlijke groei die door participatie wordt bereikt’, vertelt Ivo van Loon, tevens trainer bij The Social Gym.

Voor meer informatie met betrekking tot de trainingen, mail The Social Gym; stichtingthesocialgym@gmail.