woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Tragische Woningbrand in Apeldoorn: Steunactie voor Getroffen Familie

Foto: Stil uit video De Stentor

Een verwoestende woningbrand heeft donderdagmiddag 16 mei 2024 omstreeks 16:30 uur het leven van een familie aan de Van Hogendorpstraat 14 volledig op zijn kop gezet. De brand, die metershoge vlammen en dikke rookwolken veroorzaakte, leidde tot aanzienlijke schade en persoonlijke verwondingen.

Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan. Hoewel de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland aanvankelijk meldde dat de bewoners ongedeerd waren, bleek later dat een van de bewoners te veel rook had ingeademd en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Naast de bewoner raakte ook een brandweerman gewond tijdens de bluswerkzaamheden. De man, zichtbaar bedekt met roet, werd door collega’s uit de brandende woning gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn verwondingen lijken gelukkig mee te vallen.

Volgens de Veiligheidsregio is de brand op zolder ontstaan. Door de enorme schade is de woning voorlopig onbewoonbaar. In de nasleep van deze tragedie heeft de getroffen familie alles verloren. Om hen te helpen hun leven weer op te bouwen, is er een steunactie en crowdfunding gestart. Met deze actie hoopt men de financiële middelen te verzamelen om de familie te ondersteunen in deze moeilijke tijd en hen te helpen met de wederopbouw van hun leven.

Uw Steun is Nodig
De familie roept op tot hulp en hoopt dat de gemeenschap hen zal bijstaan. “We hebben alles verloren in deze tragische brand. Uw steun kan ons helpen om opnieuw te beginnen,” luidt de oproep.

Iedereen die wil bijdragen, kan meer lezen over het verhaal van de familie en een donatie doen via de volgende link: Help ons ons huis herbouwen na verwoestende brand.

Elke bijdrage, hoe klein ook, zal enorm gewaardeerd worden en helpt de familie om weer een toekomst op te bouwen na deze verwoestende gebeurtenis.